Ще започнем от Делян Славчев Пеевски, защото той каза "моите убийци".

Така описа поредицата от дела, които започва, Георги Христов - един от тримата, които през юни бяха задържани за опит за убийство на депутата от ДПС. Христов ще съди и държавата, макар че: "... може би малко ме е страх. Не за мен - за децата ми, за близките, за жена ми."

Пред Нова тв мъжът, който бе задържан заедно с Венцислав Върбанов и Красимир Методиев, каза, че сега вече си обяснява техния случай като "пилотна, авансова сделка, авансова атака преди голямата", имайки предвид затварянето на КТБ.

Спорд Христов той бил избран, защото бил близък с Цветан Василев повече от 10 години - от самия старт на КТБ. И досега всичките сметки на фирмата му били само в затворената банка.

Той не изключи и ударът да е 2 в 1 - преди да го споходи арестът, дал 432 хил. долара на "фирма, близка до "Булгартабак", за покупка на цигари. Това били чисти, бели пари, с платени акцизи и данъци. До днес обаче не си ги е видял.

Както е известно, след задържането на тримата още на първа инстанция съдът ги освободи без никаква мярка за неотклонение заради липса на каквито и да е доказателства в полза на тезата на прокуратурата. После обвинител № 1 Сотир Цацаров призна цялата акция за "грешка" и отказа да ги обвинява повече. Софийският апелативен съд обаче задължи прокуратурата да продължи да ги разследва.

Именно в този период Делян Пеевски нарече тримата "моите убийци" и каза, че това, че те са на свобода, говори, че не той управлява съдебната система.