Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Тесла“ спря строителните работи за нов завод край Берлин заради протестите на еколози и граждани. Първата пречка пред строежа се оказа защитен вид мравки, който живее в гората, която „Тесла“ иска да изсече, за да направи място за завода.

300 хектара земя са необходим ина американския концерн за новите мощности и той се спря на гориста местност югоизточно от Берлин. На 90 хектара в купената от фирмата земя има борова гора. Парцелът отдавна е оглеждан от различни автомобилни концерни – преди 20 години завод там искаше да строи БМВ. Освен мравки сред боровете живеят прилепи, кълвачи, гущери. От „Тесла“ се ангажираха да преместят всички животни в подходяща за тях местност, включително и мравките.

Въпреки това обещание еко-активисти не се съгласиха с изсичането на гората и част от тях дори се покачиха по дърветата, за да спрат изсичането им. Наложи се „Тесла“ да спре строителните работи. Водят се преговори с еколозите за постигане на компромис.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.