Допреди две години Мохисунат Чаудхъри е обикновен работник в магазин за продажба на пилешко. Днес е осъден за планиране на серия от терористични атаки във Великобритания. Съдиите в кралския съд в Ууич го признаха за виновен, след като пред тях бяха представени резултатите на полицейската проверка след дейстията му. 

Накратко - на 17 август 2017 г. Муса, както го наричат приятелите му, отишъл до Бъкингамския дворец, носейки меч в стил - самотен самурай, слязъл от колата си и опитал да нарани минувачите, крещейки "Аллах Акбар". Последвала схватка с полицаи, които го обезвредили, но не и без наранявания. Самият Муса твърди, че никога не е искал да нарани някого, а само да бъде убит от полицията и да отиде в рая. 

Делото - класическо за този тип престъпления, обаче извади наяве някои от най-странните желания и мечти на проекто-терориста. Така например разбираме, че той е бил обсебен от игри (куестове), в които играе ролята на мъченик, вършил Божии дела на земята. Събирал мечове и се обучавал да борави с тях, тренирал стрелба и опитвал да си набави боен автомат. 

Докато го разследват обаче, полицаите се натъкват на една негова бележка, която е впечатляваща. На една от своите тетрадки Муса е изредил своите 10 приоритета за това какво ще направи, когато попадне в рая като мъченик. 

Бележката беше показана преди няколко дни от BBC и е интересен артефакт за "истинската вяра" на тероризма и за "чистите" помисли на тези хора. Изненадващо или не - срещата с бог е чак на седмо място в желанията на Муса. Преди това - той би имал по-важна работа. 

Ето как изглежда и този списък:

Заглавие: Плановете ми за Джанна (бел. ред. - Небе на арабски)

1. Да обиколя новия си имот в Джанна и да си избера основен дворец.

2. Да се запозная с всичките си жени и да си избера две основни. (бел. ред. - отнася се до известните "72 девственици в Рая", които радикалните проповедници обещават на младите мъже, ако умрат като мъченици. В Корана наистина има хадиси, които говорят за награда на Небето, но те никъде не са придружени от апел към насилие или мъченичество)

3. Да декорирам главния си дворец.

4. Да се срещна със семейството си и да пирувам

5. Да се срещна с приятелите си и да пирувам

6. Да се запозная с всички пророци и техните приятели

7. Да се запозная с Аллах

8. Да посетя пазара на Джанна

9. Да прекарвам време със съпругите си

10. Да намеря нови начини на забавление

Разбира се - списъкът е заобиколен от ръчно изписани стихове от Корана, поговорки, изречени от пророка Мохамед и едно доста нечетливо определение за "небето"