Ден след бледото дерби между "Левски" и ЦСКА-София, "Ботев" и "Локомотив" също предложиха постен сблъсък, завършил 0:0 от първия пролетен кръг на efbet Лига. Пловдивското дерби, също чакано с интерес, се игра в "Коматево".

То започна с минута мълчание в памет на убития в Гърция фен на "канарчетата" Тоско Бозаджийски. Запалянковците на "канарчетата" направиха и хореография по трибуните в негова памет.

На терена обаче двата съперника предложиха много малко за гледане. Те водиха битка в средата на терена - без рискове и без креативност в атака.

Първото полувреме не предложи нито едно чисто голово положение. Малко след почивката Бирсент Карагерен не се възползва от грешка на Иван Бандаловски, заменил в центъра на защитата на "Ботев" продадения на "Хайдук" (Сплит) Кристиан Димитров.

В средата на второто полувреме в игра за "канарчетата" се завърна Тодор Неделев, който се лекуваше след операция на менускус. И с неговото влизане "Ботев" създаде най-добрите си възможности.

В 73-тата Неделев комбинира с Александър Тонев, който не уцели вратата на Локо отблизо. Малко след това самият Неделев стреля от линията на наказателното поле - също в аут.

"Локомотив" имаше прилична възможност при центриране от корнер. И това бе всичко - нищо зрелищно и в това дерби от 21-ия кръг.

Така Локо не се възползва от равенството между "сини" и "червени". Изостава на две точки от "Левски" и води с толкова на ЦСКА-София. Далеч напред е "Лудогорец" - с 10 т. аванс пред "смърфовете". Вчера "орлите" разгромиха с 6:0 "Ботев" (Враца). 

"Ботев" (Пловдив) е на осмо място, все още с шанс за топ 6.

Други резултати от днес: "Берое" - "Етър" 2:0, "Дунав" (Русе) - "Черно море" 0:2.