Пеле (79 г.) разпространи изявление, явно целящо да успокои феновете му. То е по повод интервю на неговия син за бразилската телевизия "Глобо", в което Единьо казва, че Краля на футбола е "самотен, отчужден, малко депресиран и засрамен да излиза извън дома си, тъй като се движи трудно след претърпяна операция за подмяна на тазобедрена става".

"Добре съм, казва трикратният световен шампион с Бразилия. - Продължавам да живея така, че да приемам по възможно най-добрия начин ограниченията в моето придвижване. Но съм решен да не се отказвам."

Би Би Си цитира приятели на легендата, които също опровергават казаното от Единьо - януари е бил един от най-заетите месеци на Пеле в последните години.

Той продължава да участва в рекламни кампании и инициативи, а отскоро сътрудничи на британски режисьор, който прави документален филм за живота му.

"Не се отказвам от поетите ангажименти във винаги пълния си график, продължава Пеле. - Имам добри и лоши дни. Това е нормално за човек на моята възраст. Не се страхувам, целеустремен и уверен съм в нещата, които правя."