"Хайдук" (Сплит) още днес може да представи национала Кристиан Димитров от "Ботев" (Пловдив) като свой футболист, пише местният вестник "Слободна Далмация". Централният защитник от събота е в Хърватия, докато двата клуба водят преговори, а той уточнява личните си условия. Гледа е мач на бъдещия си отбор.

Не я ясно каква ще е трансферната сума, "канарчетата" искаха от ЦСКА-София и "Левски" 1 милион лева за играча, който на 27 февруари ще навърши 23 г. Минал е и медицинският преглед на високия 190 см бранител.

Димитров вероятно ще започне като титуляр в "Хайдук", дори без да му се даде период на адаптация, тъй като отборът спешно се нуждае от футболист на неговия пост. Украинецът Олександър Сваток напусна миналия месец, а халфът Филип Брадарич по неволя беше върнат назад и сега може отново да се подвизава в средата на терена, припомня "Слободна Далмация".

За коментар е потърсен Бруно Акрапович, старши треньорът на пловдивския "Локомотив" (и бивш на РНК "Сплит"), който добре познава качествата на национала.

"Той е основен играч в своя отбор, казва босненецът. - Млад е, силен, има добър отскок и може да играе с глава. Притежава физиката за поста, на който играе. Има шест мача в националния отбор на България. Трябва да поработи само върху бързината си. Не бива да оставя "един на един" срещу нападател на свободно пространство. Отива в добър отбор и зависи от него да се адаптира и развие."

Акрапович продължава с тактически анализ на играта в защита на "Хайдук" и как Димитров би се нагодил спрямо начина, по който е действал като бранител при "жълто-черните".

Според треньора, спечели купата на България с победа на финала над "Ботев", Кристиан Димитров може да бъде и препродаден от хърватския тим в бъдеще. Акрапович на шега се надява "Хайдук" да вземе бранителя, за да не бъде в състава на "канарчетата" за неделното дерби с "Локомотив" от първия пролетен кръг на efbet Лига.