Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На Антарктида бе регистрирана най-високата температура до този момент - 18,3 градуса по Целзий. Предишният рекорд от март 2015 г. бе 17,5 градуса.

Аржентинската база на Антарктида "Есперанса" поддържа регистър от 1961 г.

Полуостровът, който се намира близо до Южна Америка, е сред най-затоплящите се места на Земята. През последните 50 години температурата се е покачила с 3 градуса. 

Това е рекорд за континента Антарктида. Най-високата температура за региона Антарктида (на юг от 60-ия паралел) е 19,8 градуса - на остров Сигни от 1982 г.

"Разбира се, рекордът трябва да бъде проверен, но преди тези проверки, напълно е валиден и станцията е добре поддържана", сподели професор Джеймс Ренуик от Световната метеорологична организация. "Изненадващо е толкова бързо да бъде поставен нов рекорд, но кой знае колко време ще продължи? Може би не толкова много".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.