#Кой всъщност ще направи правителство? Отговор на този въпрос потърси Клуб Z от политолога Огнян Минчев. Ето и отговорът докъде водят пътищата на политическите консултации за сформирането на правителство:

Ако допуснем, че ще бъде създадено правителство, има практически две възможности. Първата е постигането на структурирано мнозинство. Почти няма друг шанс в това мнозинство да влязат четири партии - ГЕРБ, Реформаторски блок, Патриотичен фронт и АБВ, но не и четирите заедно. Три от четирите могат да влязат в мнозинство, което да направи правителство по ясна политическа формула и с ясна рамка на мнозинството.

Втората възможност е т. нар. "гъвкаво мнозинство", което да бъде комбинирано от различни партии, части от партии или независими депутати и т. н. На тази основа може да се изгради едно слабо, компромисно правителство, на което лесно може да се диктува от позиции на монополен корпоративен интерес зад сцената. Пък и вече и на самата сцена. Тези откровени корпоративни интереси вече са на самата сцена. 

Ако нито един от двата варианта не се реализира, отиваме на избори.