"Тотнъм" победи "Манчестър Сити" с 2:0 в мач от Висшата лига, оказал се злощастен за "гражданите" заради развоя. А след поредното си поражение те изостават вече на 22 точки от "Ливърпул", който след месец и половина може да стане шампион, още повече в следващите две седмици предстои пауза.

Вчера "червените" разбиха "Саутхемптън" с 4:0.

"Сити" беше по-добрият отбор на стадион "Тотнъм Хотспър", поне до изгонването на Олекандър Зинченко в средата на второто полувреме. Преди това те направиха пропуски, включително изтървана дузпа на Илкай Гюндоган преди почивката.

Серхио Агуеро удари греда, както и играч на "Тотнъм", който едва не си отбеляза автогол в края.

С човек повече "шпорите" нанесоха удар. Привлеченият преди дни Стивън Бергвайн вкара още в дебюта си - в 63-тата, а в 71-ата Хюн Мин Сон удвои.

Така Жозе Моуриньо най-после победи Пеп Гуардиола - нещо, което не му се беше случвало от години. "Тотнъм" се изкачи на петото място и е само на четири точки от "Челси", който вчера направи 2:2 на терена на втория "Лестър". 

"Манчестър Юнайтед" регистрира безлично 0:0 срещу "Уулвърхемптън" на "Олд Трафорд", а тук също имаше дебют - на Бруно Фернандеш, но без успех. Днес и "Арсенал" направи 0:0 - срещу "Бърнли".