Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия препоръчва на България да подпише споразумение  двупосочни доставки на газ и ток с Гърция, да обсъди подобно споразумение с Турция и да завърши двупосочната газова връзка с Румъния. 

Препоръките са възоснова на т.нар. стрес-тест проведен от Комисията, за да установи подготвеността на страните за евентуално спиране на газовите доставки от Русия.

България в един от енергийно най-уязвимите райони на ЕС - Югоизточна Европа. Другият включва Финландия и Балтийските държави.

Комисията препоръчва на страната ни също "да повиши прозрачността на газовия сектор и да ускори въвеждането на правилата на вътрешния пазар, засягащи търговията". Срещу България Комисията води процедури за нарушение на правилата на ЕС в енергетиката и единния пазар.

Други препоръки към българските власти включват план за преминаване на ТЕЦ към горива алтернативни на природния газ и в краен случай да поискат от Европейската комисия разрешение да изключат временно използващата въглища ТЕЦ Варна от екологичните изисквания на ЕС.

Според изводите на Комисията от стрес-теста ЕС може да издържи максимум шест месеца без газови доставки от Русия.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.