В България има всекидневен политически натиск и правна несигурност, която напомня на времената на комунизма. Това каза евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев по време на дебат в европарламента. Изказването на Кънев бе публикувано на профила му във фейсбук. То е по повод протестите от вчера в центъра на София срещу наредбата Н-18, която задължава фирмите да свържат складовите си програми с НАП.

Ето както заяви Кънев:

"Днес, в градовете на България хиляди представители на малкия и среден бизнес протестираха. Протестираха срщеу бюрократичен произвол, срещу непрекъснато увеличаващата се административна и данъчна тежест, срещу несправедливи и дискриминационни форми на данъчно облагане. Срещу ежедневния партийно политически натиск и правна несигурност, напомнящи отдавна отминалите времена на комунистическия режим. Протестираха въпреки опитите на правителството за пореден път да отложи справедливото им недоволство с празни обещания.

Европейските институции са в дълг към малкия бизнес, който осигурява работните места и икономическия растеж на Европа, който ни измъкна от икономическата криза. Нашите стратегии и програми за подкрепа на малкия бизнес трябва да излязат от сферата на пожеланията и да се превърнат в реални, действащи гаранции. В реална защита от произвола на бюрократи и самозабравили се властници."