Не съм в България, но ако ако някой ме потърси, до няколко часа мога да бъда в България.

Така бизнесменът Васил Божков коментира информациите, че е напуснал страната на фона на обиските на сгради, свързани с бизнеса му, в т.ч. офиса му на столичната улица "Московска", което пък наведе на мисълта за предстоящ арест. Коментара си той направи по телефона, пред бТВ:

- В България ли сте?

- Най-вероятно не съм.

- Защо не сте в България?

- Имам си много работа, не мога да си оставя бизнеса в чужбина и да си седя в България. Ако някой ме потърси, до няколко часа мога да бъда. Както виждате съм си на телефона, вдигам на всички, всеки може да ме призове. Не се укривам и никой не ме е издирвал. На разположение съм по всяко едно време да се явя пред органите и да дам показания, ако се налага.

Божков не посочи в коя държава се намира, само загатна, че не е страна членка на ЕС. Но пък и има страни, които не са в ЕС, но са на половин час полет от България, заяви той.

После допълни, че не знае за какво е акцията на специализираната прокуратура и МВР в свързаните с него обекти:

"Нямам представа, чакам да разбера", каза бизнесменът.

Въпросната акция пък случайно или не съвпадна с гласуването на първо четене на измененията в Закона за хазарта, с които се предвижда национализация на лотариите - или установяване на монопол на държавния тотализатор над т.нар. талончета за търкане и отнемане на лицензите на частните оператори. Божков е мажоритарен собственик на най-голямата частна лотария - "Национална лотария". Днес посочи, че не може да коментира това съвпадение, имал си достатъчно много работа, а и "първо четене още нищо не значи". Но ако бизнесът му бил застрашен - ще реагира пред международни съдилища. 

На въпрос ще загуби ли лотарийния си бизнес, посочи: "Не мога да кажа, всичко зависи от парламента."

- Чувствате ли се застрашен да бъдате арестуван?

- Ако преценят - да ме арестуват. Не съм извършил никакви престъпления, не се укривам от никого, така че не виждам от какво да съм застрашен. Просто наистина не знам за какво са тези обиски и целият този шум.