Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Френското правителство подписа спорния закон за пенсионна реформа на президента Еманюел Макрон и даде на синдикатите три месеца за преговори по възрастта за пенсиониране, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Сега текстът отива в парламента.

Макрон е заявил пред министрите, че това е "важен момент на изясняване" за проекто, посочи правителствената говорителка Сибет Ндиайе след заседанието на министерския съвет.

Днешният протест в Марсилия.

И докато по улиците на Париж и други градове потегляха нови протестни шествия, президентът разкритикува проявите на насилие и радикализма на някои протестиращи, които блокират обекти. Той призова за най-твърдо отношение спрямо отговорните за това.

Преговорите между синдикатите и работодателите по предложеното повишаване на базовата възраст за пенсиониране ще започнат на 30 януари, съобщи държавният секретар за пенсионната реформа Лоран Пиетрашевски след правителственото заседание.

Профсъюзите и работодателите ще имат три месеца,за да се споразумеят как да се гарантира финансов баланс на пенсионната система в страната до 2027 година, допълни Пиетрашевски. 

Коментари

Олигархията по цял свят

иска да ограби пенсиите и заслужената почивка на хората. Нищо ново.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.