Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Концепцията за добавена реалност не е нова, но директен интерфейс върху зрението ни е нещо, което дори големите фантасти не си представяха до преди няколко десетилетия.

Компанията Mojo Vision обаче работи усилено именно за това - истински, пълноценни "смарт" контактни лещи, които са способни да допълнят полезрението ни с полезва информация, без да ни разсейват от околния свят.

Първият им продукт Mojo Lens засега е още на прототипен етап, но компанията е осигурила всички нужни патенти и подкрепата на множество партньори с дълбоки джобове. Така че е напълно възможно в близките години да видим умните лещи на пазара.

Те представляват функционални дисплеи с рекордна плътност от 14 000 пиксела на инч (спрямо около 400 при най-добрите смартфони), сензори, които проследяват движението на очите, енергоефективен сензор за изображения, стабилизатори и специален радиочестотет интерфейс.

Освен да можем да гледаме YouTube клипчета, мемета или указания за пътя директно в очите си, компанията дава пример и за възможна употреба от хора с намалено зрение.

Коментари

 's picture

nikolavy

Гугъл очилата

реализираха ли се? Какво стана?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.