Бойко Борисов продължава срещите си със знакови фигури на Световния икономически форум в Давос и дори успя да се засече с дъщерята на американския президент Доналд Тръмп - Иванка.

"Разговарях с Иванка Тръмп след като двамата изслушахме речта на американския президент Доналд Тръмп", написа премиерът на страницата си във Фейсбук. "Тя е в официалната делегация на Белия дом на Световния икономически форум в Давос като съветник на президента Тръмп. Споделихме впечатления си от форума и от обръщението на президента на САЩ, в което той изтъкна визията си за редица глобални въпроси".

В речта си американският държавен глава се похвали с успеха на икономиката на страната си, предаде Ройтерс.

"Силното представяне на американската икономика при сегашната администрация е модел, който останалия свят трябва да следва", заяви Тръмп.

Тръмп се похвали с дерегулацията на американската икономика, подписването на нови търговски споразумения и създаването на икономически възможности за обикновените работници и техните семейства.

Годините на икономическа стагнация отстъпиха място на ревящ гейзер от икономически възможности, каза Тръмп.

Времето за скептицизъм свърши, заяви американският президент и благодари на шефовете на компании, че са инвестирали и са върнали заводите си в САЩ.

Процесът за импийчмънт започна реално в американския Сенат, след като президентът републиканец официално бе обвинен от контролираната от демократите Камара на представителите през декември в "особено тежки престъпления и наказуеми простъпки".

Тръмп, който се очаква да бъде оправдан от контролирания от републиканците Сенат, заявява, че е невинен.