Мачът Сърбия - Албания от евроквалификациите бе прекратен в 41-ата минута заради страхотен скандал при резултат 0:0 на стадиона на "Партизан" в Белград. В края на първото полувреме над арената полетя малък радиоуправляем самолет, окичен със знамето на Велика Албания.

Когато машинката се сниши по-ниско, Стефан Митрович от тима на домакините хвана флага и го свали. Моментално му налетяха албански футболисти и на терена настана масова свада. Скочиха дори играчи от скамейките и хора от щабовете, в употреба влязоха столове... 

Съдията Мартин Аткинсън спря мача и прибра съставите в съблекалните, като трябваше да се намесва охраната, за да ги разтърве. В същото време неколцина сръбски запалянковци нахлуха на терена и нападнаха гостите. Те бяха замеряни с предмети от трибуните. 

В съблекалните хората на УЕФА и представителите на двата отбора опитаха да стигнат до решение, но в крайна сметка гостите отказаха да продължат да играят и така мачът бе прекратен окончателно. Сега се чака решението е на дисциплинарната комисия на УЕФА.

Междувременно стана ясно, че братът на албанския премиер Еди Рама - Орфи, е управлявал дрона, от който започна всичко. Според медии в сръбската столица Рама е бил арестуван във ВИП ложата на стадиона.

Сърбия и Албания са в сложни отношения заради подкрепата на Тирана за независимо Косово. Десетки хиляди заляха центъра на Прищина след екшъна в Белград. Те скандираха: „Победители, победители!“ По централните улици се развяваха албански знамена. Преди срещата химнът на Албания бе освиркан оглушително.