Мануела Малеева изказа мнение за вече затихващия скандал покрай участието на националите ни по тенис на отборния турнир ATP cup в Австралия. През миналата седмица анонимка, публикувана във фейсбук страница с патриотично име, а след това и от някои медии, предизвика много коментари в спортните среди в България.

В нея се твърдеше, че БФ по тенис не е поела никакви разноски на тима, играещият капитан Григор Димитров трябвало да плаща за всичко, отказана била поканата, подкрепа и т.н.

Федерацията реагира, както и самите състезатели.

Ето какво написа на страницата си във фейсбук Мануела Малеева, бивша №3 в света, безспорно най-голямото име на България в тениса преди появата на Григор Димитров:

"Няколко думи и от мен за скандалите, които #няКОИ се опитаха да предизвикат отново между нас (българското общество). Този път свързани с тениса и по конкретно с турнира ATP Cup.

По принцип няма как да защитавам Българската Федерация по Тенис, защото тя е олицетворение на начина, по който цялата ни държава се управлява. Но в случая с този турнир тя не е направила нищо грешно. Тя няма никакво задължение към българския отбор, защото това не е обикновено отборно състезание, а си е просто турнир от календара на ATP. Всеки от играчите покрива пътните си разноски. На място организаторите покриват хотела, а Григор е покрил разноски свързани с възстановяването на българските тенисисти (масажи, физиотерапия, рехабилитация и т.н.). Толкова.

Та, какъв е този сайт с гръмкото име “Българолюбие”?! Между другото докладвайте го за фалшиви новини и лъжи. Прилича на някои от сайтовете, които заплашват, че норвежците ще ни откраднат децата!
#КОЙ се опитва да ни дели за пореден път?!

Иначе благодарност на Григор за това, че имахме български отбор в Сидни. Единствено, защото той искаше да играе на този турнир България беше представена!

Успех, Григоре следващата седмица на Australian Open! Успех момчета за следващите ви турнири. Докоснахте се до най-големите тенисисти на планетата. Носете тази позитивна енергия в битките, които ви предстоят!"