Григор Димитров ще участва на турнира "София оупън 2020". Петото издание на надпреварата от серията ATP 250 ще се проведе в нов период на годината - от 27 септември до 4 октомври в "Арена Армеец", а не както досега през февруари.

"Развълнуван съм и съм много щастлив, че се завръщам да играя на "София оупън" тази година. Спомените, които имам от 2017 година, са незабравими. Подкрепата от всички фенове и да играя пред тях - това беше просто невероятно. Очаквам с нетърпение да видя всички в "Арена Армеец" през септември 2020 г.", заяви Григор Димитров, цитиран от организаторите.

Григор Димитров е шампион на "София оупън" от 2017 г. Тогава любимецът на българските фенове взе шестата си титла от ATP тура и първа пред родна публика, а вдъхновяващият му сезон завърши и с титла от финалите в Лондон.

Четвъртото издание преди година се превърна в най-силния турнир за сезона от ATP 250. Петима от участниците - шампионът Данийл Медведев, Стефанос Циципас, Матео Беретини, Гаел Монфис и Роберто Баутиста Агут, завършиха годината в Топ 10 на световната ранглиста. Стан Вавринка и Карен Хачанов - в топ 20.

"София оупън" се организира от компанията Brandplus Inc, която представлява собственика на седмицата, в която се провежда състезанието в София, и Българската федерация по тенис.

Пакетни билети на атрактивни цени за "София оупън 2020" ще бъдат пуснати в продажба на 14 януари в 10 часа на Eventim.bg и в мрежата на Eventim в цялата страна. Пакетните билети са за 3 категории места в залата.

Цената на пакетните билети за последните четири дни, включващи полуфиналите и финала, не просто е по-ниска от тази на закупени индивидуални билети за тези 4 дни (1-4 октомври), но дава и специален бонус за безплатно посещение на първите 4 дни (27-30 септември) от турнира. Така пакетните билети за 8-те дни ще са на цени от 165 лева, 235 лв. и 315 лв. спрямо категорията място в "Арена Армеец".

Индивидуални билети за осемте дни ще се предлагат на по-късен етап, но закупилите пакетен билет сега се възползват от специалната цена за напълно достъпно присъствие на всички мачове от международното спортно събитие №1 в България за 2020 г.