Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След убийството на 18-годишно момиче полицията обяви специализирана операция на територията на врачанското село Галиче.

Тя е започнала рано тази сутрин и е за противодействие на битовата престъпност, съобщават от МВР.

Проверяват се основно лица с криминални прояви и се действа срещу нарушения на обществения ред.

Репортери, които са на мястото на събитието, отразиха с вълнение, че в кметството са влезли главният прокурор Иван Гешев, вътрешният министър Младен Маринов и главният секретар Ивайло Иванов.

"Главният прокурор е разговарял с кмета на община Бяла Слатина Иво Цветков, с кмета на с. Галиче Страхил Стоянов, както и с жители на населеното място. Иван Гешев и Младен Маринов са поели ангажименти в рамките на функционалната компетентност на всяка една от институциите, които представляват, за опазване на обществения ред в селото", пише в прессъобщението.

„Тук сме, за да покажем, че има държава и тя си върши работата“, каза на влизане Гешев.

"Беше извършено много жестоко убийство. След такива насилствени актове е възможно да има ескалация на напрежението. Идеята е с кмета да предприемем мерки да се засили сигурността в селото“, каза министър Маринов.

На място има засилено полицейско присъствие.

Преди няколко дни 18-годишно момиче бе убито по жесток начин в село Галиче. За убийството е задържан 17-годишен, който е криминално проявен. Той направи пълни самопризнания, след като бе задържан заедно с още двама души.

Очаква се разследващите да разкрият повече подробности около причините и мотивите за тежкото престъпление.

Междувременно бившият кмет на Галиче Ценко Чоков продължава да чака делото си за организирана престъпна група, което още не е стигнало до върховна инстанция.

Ключови думи

Коментари

Смях!

„Тук сме, за да покажем, че има държава и тя си върши работата“ Смешник, къде бе държавата преди седмица?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.