След убийството на 18-годишно момиче полицията обяви специализирана операция на територията на врачанското село Галиче.

Тя е започнала рано тази сутрин и е за противодействие на битовата престъпност, съобщават от МВР.

Проверяват се основно лица с криминални прояви и се действа срещу нарушения на обществения ред.

Репортери, които са на мястото на събитието, отразиха с вълнение, че в кметството са влезли главният прокурор Иван Гешев, вътрешният министър Младен Маринов и главният секретар Ивайло Иванов.

"Главният прокурор е разговарял с кмета на община Бяла Слатина Иво Цветков, с кмета на с. Галиче Страхил Стоянов, както и с жители на населеното място. Иван Гешев и Младен Маринов са поели ангажименти в рамките на функционалната компетентност на всяка една от институциите, които представляват, за опазване на обществения ред в селото", пише в прессъобщението.

„Тук сме, за да покажем, че има държава и тя си върши работата“, каза на влизане Гешев.

"Беше извършено много жестоко убийство. След такива насилствени актове е възможно да има ескалация на напрежението. Идеята е с кмета да предприемем мерки да се засили сигурността в селото“, каза министър Маринов.

На място има засилено полицейско присъствие.

Преди няколко дни 18-годишно момиче бе убито по жесток начин в село Галиче. За убийството е задържан 17-годишен, който е криминално проявен. Той направи пълни самопризнания, след като бе задържан заедно с още двама души.

Очаква се разследващите да разкрият повече подробности около причините и мотивите за тежкото престъпление.

Междувременно бившият кмет на Галиче Ценко Чоков продължава да чака делото си за организирана престъпна група, което още не е стигнало до върховна инстанция.