Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Иран ще накаже американците за смъртта на генерал Касем Солеймани, навсякъде, където са в обсега на Ислямската република, заяви генерал Голамали Абухамза, високопоставен командир на Корпуса на гвардейците на ислямската революция, цитиран от агенция Тасним, предаде Ройтерс.

Генералът, командващ силите на Революционната гвардия в провинция Керман, заяви, че Иран си запазва правото да отмъсти на САЩ за смъртта на Солеймани.

"Ормузкият проток е жизненоважна точка за Запада и голям брой американски военни кораби преминават оттам. Жизненоважни американски цели в региона бяха набелязани от Иран преди много време", подчерта той.

"Около 35 цели на САЩ в региона, както и Тел Авив, са в нашия обсег", добави той.

Подкрепяната от Иран регионална "ос на съпротивата" ще даде категоричен отговор на убийството на Солеймани, увери Мохамед Раад, лидер на парламентарната група на ливанското шиитско движение Хизбула, цитиран от телевизия Ал Маядин. САЩ "направиха грешка" с убийството на Солеймани и ще го разберат през идните дни, добави депутатът.

"Оста на съпротивата" са подкрепяни от Иран групи в Близкия изток, от Ливан до Йемен, които увеличиха военното влияние на Техеран в региона, припомня Ройтерс

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.