Януари и февруари ще са болезнени за перничани заради затягането на режима на водата, заяви кметът на града Станислав Димитров пред бТВ. Това обаче е нужно, за да се овладее кризата, подчерта той.

Нладимиров подчерта, че не трябва да "влагаме политика в тази кризисна ситуация", но е нужно в парламента да има дебат за проблемите на ВиК сектора.

"Не мисля, че БСП се заиграва със страховете на хората. Ролята на опизицията е да постави даден проблем, особено в парламента. Аз се надявам да нямаме лични нападки и сблъсъци, а да има дебат по същество за това, което не сме свършили назад във времето, защото само глупаците винаги започват отначало."

Проблем на местното ВиК не е само старата инфраструктура, която ще бъде ремонтирана с 35-те млн. лв., които правителството отпусна спешно, но и липсата на кадри.

"Аз имам добри отношения с премиера, но надолу по веригата ми става все по-трудно, когато трябва с даден чиновник да решим даден казус", коментира още Владимиров.

На въпрос дали вярна на регионалната министърта Петя Аврамова той не отговори, но настоя, че става дума за това кой как реагира в дадената ситуация.

И похвали Бойко Борисов за реакцията:

"Премиерът, виждайки, че кризата в Перник се задълбочава, взе всичко в свои ръце и този много пряк контакт с мен и местната власт направи така ние да начертаем краткосрочни и дългосрочни мерки за водната криза в Перник"