Григор Димитров донесе на България първа победа и точка в новия отборен турнир ATP cup, който се играе в Австралия. Първата ни ракета спечели много труден успех над Даниел Евънс с обрат - 2:6, 6:4, 6:1.

Така България изравни на Великобритания - 1:1, след като по-рано днес Димитър Кузманов отстъпи пред Камерън Нори отново в голяма битка. Предстои мач на двойки, в който островитяните са фаворити.

Григор играе заедно с Александър Лазаров срещу Джейми Мъри (брата на Анди Мъри, който не е на турнира заради травма) и Джо Солзбъри. Играещият ни капитан в последния момент реши да играе след кратка почивка - вместо по-рано заявения Адриан Андреев.

Мачът Димитров - Евънс продължи близо два часа и половина и предложи много интересен развой.

Бившият №3 в света не започна добре, търсеше стила си и ритъма на игра. Той допусна пробив за 1:2, след това и за 1:4, българинът върна единия брейк, но моментално последва нов - пак за Евънс. Малко след това първата ракета на Великобритания затвори сета.

Втората част вървеше равностойно, а макар и бавно започна да се усеща подобрение в представянето на Гришо. Той проби за 4:2. Но изравняването на общия резултат не стана лесно - битката все така вървеше ожесточено.

Евънс върна брейка в момент, в който Димитров сервираше за сета - при 3:5. Все пак най-добрият ни тенисист довърши започнатото, като още в следващия гейм отново проби началния удар на опонента си - 6:4 и 1:1.

В третия сет Григор се доближи до най-добрия си тенис и имаше проблеми само в петия гейм, в който трябваше да се справя с две точки за пробив. Съумя да го стори, а след това набързо грабна още два гейма срещу поуморения си съперник - 6:1 и 2:1.

Така Григор Димитров започна с победа годината.