"Челси" победи "Арсенал" с 2:1 в мач от 20-ия кръг на Висшата лига и ще започне 2020 г. спокоен за мястото си в топ 4. Успехът на "сините" дойде с обрат на терена на лондонския съперник. Новият мениджър на "топчиите" Микел Артета записа поражение в първия си мач начело на тима на стадион "Емиратс".

"Арсенал" традиционно започна силно у дома и Пиер-Емерик Обамеянг откри в 13-ата минута. До почивката домакините имаха преимущество, като пропуснаха да удвоят резултата.

След почивката всичко се обърна, постепенно "Челси" започна да притиска своя съперник. Изравняването дойде в 83-тата - точен бе Жоржиньо, а помогна и вратарят на "артилеристите" Бернд Лено. Малко преди това обаче Жоржиньо можеше да бъде изгонен с втори жълт и червен картон за задържане в центъра на терена.

Беше му спестено.

Пълният обрат дойде в 87-ата, когато Тами Ейбрахам осигури ценни три точки на тима на Франк Лампард.

"Челси" е четвърти с 4 т. повече от "Манчестър Юнайтед". "Арсенал" е едва 12-и.

В следващия мач от днешната програма лидерът "Ливърпул" записа поредната си победа - 1:0 над "Уулвърхемптън" на "Анфийлд". Гола отбеляза Садио Мане в 42-рата минута, като попадението бе разглеждано дълго с VAR заради паса на Адам Лалана, след който останаха съмнения за игра с ръка. Веднага след това попадение на гостите бе отменено също след намеса на видео-асистента заради много тънка засада.

"Ливърпул" (мач по-малко) води убедително в класирането с 13 т. пред втория "Лестър". "Манчестър Сити", който измъкна 2:0 от "Шефилд Юнайтед", е трети на 14 т. от върха.