Ракета, изстреляна от ивицата Газа по Южен Израел, беше прехваната от израелската противоракетна система Железен купол, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Нападението беше извършено в момент, в който в тази част на Израел се намираше Бенямин Нетаняху, за да участва в предизборен митинг в град Ашкелон в навечерието на първичните избори на неговата партия Ликуд. Заради атаката Нетаняху бе принуден на напусне набързо сцената на митинга и да се подслони в противоракетно убежище.

Никой не е пострадал при нападението. Нито една палестинска групировка не е поела отговорност за обстрела.

Междувременно членовете на дясната партия на Нетаняху - Ликуд, а призвани днес да гласуват за нов лидер в рамките на вътрешнопартийни избори, поискани от основния противник на премиера - Гидеон Саар, предаде Франс прес.

Вотът започва в 9 ч. местно време (7 ч. по Гринуич) и приключа в 23 ч. местно време (21 ч. по Гринуич). Право на глас имат около 116 000 партийни членове. Ще се гласува в над 100 избирателни секции. Резултатите се очаква да бъдат обявени утре сутринта.

Вотът се смята за референдум за Нетаняху. Въпреки че Саар има малки шансове за победа, ако спечели и над трета от гласовете, това ще бъде значителен удар за Нетаняху, който е начело на Ликуд от 1993 г., освен период от 6 години, когато начело беше Ариел Шарон.

Нетаняху е обвинен в корупция по три случая. Най-дълго управлявалият израелски премиер е изправен освен това пред нови предсрочни избори, след като предишните два вота тази година не излъчиха категоричен победител, способен да състави правителство. Новите избори ще бъдат на 2 март.