Президентът на САЩ Доналд Тръмп се оплака от решението на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси да забави предаването на процедурата по импийчмънт на Сената, което ще забави процеса в контролираната от републиканците горна камара на Конгреса, предаде Асошиейтед прес, съобщава БТА.

"Това е толкова нечестно", каза Тръмп на конференция на консервативни студенти във Флорида, организирана от консервативната организация "Turning Point USA" ("Повратна точка САЩ"). "Те нарушават Конституцията", добави той.

Пелоси отказа да предаде процедурата на Сената, отчасти за да даде по-добри възможности за преговори на демократите в горната камара на Конгреса, докато те се опитват да договорят правилата за процеса. Лидерите на републиканците и демократите в Сената не успяват да се договорят дали ще бъдат допуснати нови свидетели и дали те ще дават показания пред сенаторите, припомня АП. Очаква се Тръмп да бъде оправдан и по двете обвинения, а процедурата да започне следващия месец.

Тръмп похвали републиканците от Камарата за единството в гласуването срещу решението за импийчмънт. Президентът подкани младите консерватори да се противопоставят на "радикалната левица", подчертавайки, че "всеки от вас е на предната линия на борбата за защита на нашия начин на живот".

"Радикалната левица няма шанс срещу млади консерватори, които поставят Америка на първо място", добави президентът на САЩ.