Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Съмнителните методи за "лечение" на хомосексуалността ще бъдат забранени изцяло за непълнолетни и частично за пълнолетните граждани в Германия. Федералното правителство одобри въвеждането на мерки, които предвиждат глоби и до една година затвор за нарушаване на забраната, предадоха ДПА и Франс прес, цитирани от БТА. 

Законопроектът за забрана на т. нар. терапии за трансформация трябва да бъде одобрен от долната камара във федералния парламент - Бундестага, но не е необходимо одобрението на горната камара - Бундесрата. Според министерството на здравеопазването се очаква законът да влезе в сила в средата на следващата година.

"Хомосексуалността не е болест, следователно терминът "терапия" е заблуждаващ. Искаме да забраним, доколкото е възможно, тези т. нар. терапии, тъй като те често водят до тежки физически и психически страдания", каза министърът на здравеопазването Йенс Шпан, цитиран от БТА.

Тази мнима терапия разболява хората, а не подобрява здравето им, заяви Шпан, който е от десноцентристкия Християндемократически съюз. Той отбеляза, че забраната е важен социален сигнал към онези, които трудно приемат своята хомосексуалност, и им казва, че те са ценни такива, каквито са.

Според Шпан, който не крие, че е хомосексуален, рекламирането или предлагането на такива терапии ще бъде забранено и за нарушителите ще има глоба, стигаща до 30 000 евро. На санкции ще подлежат също родители или законни настойници в случай на крещящо нарушаване на задължението за полагане на грижи и за възпитание. Методите за трансформация ще бъдат забранени за лица под 18-годишна възраст.

Наказания може да има и ако засегнатите хора са пълнолетни, но са били склонени да се подложат на такова "лечение" чрез принуда, заплахи или заблуда, например като не са били информирани за вредите от него, обясни здравното министерство. Йенс Шпан каза, че в Германия на терапия за трансформация се подлагат до 2000 души годишно.

От нито едно изследване не може да се направи изводът, че е възможно сексуалната ориентация да бъде променена за постоянно. За сметка на това е научно доказано, че подобни "терапии" могат да доведат до депресия, чувство за тревожност, загуба на сексуално желание и по-голям риск от самоубийство, отбелязва Франс прес.

Коментари

Какви са тези "хомосексуалисти"?

Иначе геювщината не е болест, тя е извращение.
Франк Лойд Райт's picture
Франк Лойд Райт
Франк Лойд Райт

Истината

Напротив, хомосексуализмът е болест, има си и доказана патология. Най-общо казано това е проблем с хипофизната жлеза, която увеличава своя обем от два до четири пъти и обърква хормоналния баланс в тялото. Проблемът обаче е друг - ако вземете да изследвате геювете където и да е, не повече от 1% от тях ще имат патология, т.е ще са хомосексуалисти поради заболяване. Всички останали са геюве поради психически и психологически причини, които са напълно лечими при правилна терапия. Добър психиатър може да оправи всеки такъв заблуден индивид за десет сеанса. Сега идва резонният въпрос - защо се забранява тия объркани хора да бъдат върнати в правия път? Кой има интерес да се увеличават геювете?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.