Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Около половината от руснаците имат положително отношение към западните сили - Европейския съюз и Съединените щати - най-високото равнище от 2 години, констатира проучване на най-голямата руска социологическа агенция, цитирано от ДПА.

В същото време има леко нарастване на руснаците с негативно отношение към руския съюзник Китай за същия период, се посочва в съобщението на "Левада център" въз основа на резултатите от общонационалната анкета, проведена миналия месец.

Позитивно отношение към САЩ са изразили 47 процента от отговорилите, срещу само 25 процента през януари 2018 г. Положителното отношение към ЕС за същия период се е повишило от 32 на 52 процента от анкетираните.

Близо три четвърти от запитаните миналия месец са изразили положително отношение към руския съюзник и съсед Китай и тук няма промяна, но има леко нарастване на хората с негативно виждане за Китай - от 13 на 18 процента за 2-годишния период.

Социолозите не дават обяснение за тези промени в нагласите на анкетираните.

Миналия месец "Левада център" констатира в подобно проучване, че повечето руснаци на възраст между 18 и 24 години искат да се изнесат за постоянно в чужбина - най-висок процент от десет години насам. "За младите руснаци западната култура - музика, филми, книги, модни облекла - са вече неразривна част от живота и идентичността им", обясниха тогава авторите на проучването.

"Освен това около една трета от руските младежи знаят в някаква степен английски език, а за руското население като цяло този показател е двойно по-нисък", сочи проучването.

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.