Китарата на Франсис Роси, основател на британската рок група „Стейтъс Куо“, бе продадена на 17 декември на търг за 118 800 британски паунда. Аукционната къща „Бонамс“ организира разпродажбата „Entertainment Memorabilia“ и предложи предмети, свързани с музикалния бизнес от миналото столетие.

Зелената електрическа китара с марка  „Fender“ е била купена от Роси през 1968 г. за 75 паунда и е използвана без прекъсване до 2015 г. Музикантът твърди, че е излизал с нея на сцената на почти 6 хиляди концерта.

За доста по-малка сума – само 27 хил. паунда – е продадена китарата, изработена от фирмата „Хамър“ специално за К. К. Даунинг от „Джудас Прийст“.

Белите панталони на Фреди Меркюри от музикалното турне през 1986 г. и оригинална рисунка на Джон Ленън, на която той е скицирал себе си и Йоко Оно, са оценени на 20 хил. паунда.

В рамките на аукциона за по-малки суми са разпродадени също китарите на Мик Джагър и Джордж Харисън, автографи и фотографии на членовете на „Бийтълс“, ръчно ушита риза на Робърт Смит от „Дъ Кюр“ и още десетки по-дребни предмети.

"Площад Славейков"