Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След 7-годишния (без няколко седмици) мандат на Сотир Цацаров той си тръгна с награда - почетен знак от МВР.

Цацаров е награждаван поне 2 пъти от МВР още в качеството му на съдия - веднъж с пистолет и втори път "За доблест и заслуги" III степен. Самият той награди МВР служители през октомври т.г.

"В знак на признателност вътрешният министър връчи на главния прокурор Сотир Цацаров почетно отличие на МВР „За доблест и заслуги“, четем в прессъобщението.

Днес вътрешното ведомство - под ръководството на министър Младен Маринов, главния секретар Ивайло Иванов, директора на националната полиция Христо Терзийски, зам.-министри, шефове на дирекции и мн. др. раздаде традиционните награди "Полицай на годината". На тържеството присъстваха още и депутати, председателят на ДАНС Димитър Георгиев, бивши министри на вътрешните работи и главни секретари на МВР, полицейски аташета.

Това е впечатляващото 26-о издание на призовете, а съорганизатор е фондация "Доверие и закрила".

Награда връчиха също така Цацаров и приемникът му Иван Гешев, който утре ще встъпи като нов главен прокурор. Индивидуален носител на приза „Полицай на годината 2019” стана младши инспектор Бисер Чаушев - водач на служебно куче в Мобилна гранична полицейска група от ГПУ - Момчилград.

Призът е за "за доказан висок професионализъм, за множество успешни оперативно-издирвателни мероприятия и съществен принос за недопускане на нелегални мигранти да преминат незаконно през държавната граница на Република България".

...След което някои се порадваха на кучето.

 

Призовете на снимките по-горе: колекивната награда "Полицай на годината" отива при сектор "Измами" на ГДНП. Първо място при колективите е за "контратерористите" към ГДБОП, а второ при индивидуалните награди - за инсп. Галина Великова.

Общо бяха раздадени четири индивидуални и четири колективни награди, както и две поощрителни и две - за граждански принос. Част от отличените получиха и награди от прокуратурата.  

 

Награди за граждански принос взеха Дамян Колев (на снимката горе) и Петър Бонев. Първият е охранител на общежитие в Димитровград, който реагира адекватно и професионално, като спомага за евакуирането на 22 живущи в зданието, обхванато от пламъци. Петър Бонев от Стара Загора пък на 24 ноември рискува живота си и спаси момиче във влака от Пловдив за Варна. 

„Достойни са всекидневните ви усилия в името на обществото. Предизвикателствата пред МВР растат, но целият екип доказа, че може да се справи с тях. Благодаря на вас и на семействата ви за търпението към работата в полза на всички български граждани“, каза в словото си Младен Маринов.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.