Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Британският премиер Борис Джонсън изглежда е на път да спечели днешните парламентарни избори, макар че разликата между неговите консерватори и опозиционните лейбъристи се е стопила значително, показаха социологическите изследвания, публикувани в навечерието на вота, предаде Ройтерс, съобщава БТА.

Изборите на 12 декември - вече третите за последните четири години, бяха определени от всички партии като исторически - най-важните от десетилетия, които ще решат съдбата на "Брекзит". Джонсън свика предсрочни избори с надеждата да спечели мнозинство, позволяващо му да преодолее безизходицата и да затвори страницата на тази сага, която дълбоко разделя страната от референдума през 2016 г. насам, посочва Франс прес. Джонсън апелира за голямо мнозинство, за да може бързо да изведе Великобритания от Европейския съюз, а Лейбъристката партия обещава нов референдум за "Брекзит", който предлага избор между ново споразумение за "Брекзит" или оставане в ЕС.

Последното проучване на общественото мнение на института ЮГав предвижда победа на Консервативната партия на Джонсън с 339 от общо 650 места в Камарата на общините. Това е с 20 депутатски места по-малко от последните прогнози на института от 28 ноември, но с 22 повече в сравнение с предишните избори през 2017 г. Според института такъв резултат ще бъде най-доброто представяне на торите от 1987 г., по времето на Маргарет Тачър.

Но статистическата грешка, евентуален тактически вот ("за когото и да е, само и само да няма "Брекзит") и трендът напоследък в полза на лейбъристите все пак могат да доведат до парламент без ясно мнозинство, отбелязва Франс прес.

Екзитпол, публикуван в 22,00 ч. по Гринуич (веднага след затварянето на секциите), обикновено дава добра представа за изхода от изборите - в три от четирите последни гласувания този екзитпол е предвидил коректно крайния резултат, макар и с известна допустима грешка в действителния брой на депутатските места, спечелени от партиите, припомня Ройтерс.

Коментари

 's picture

Иван Митев

За Великобритания

Кардиналната слабост на Великобритания е, че Английската централна банка неправилно емитира британската лира. Грешката създава щети. Вариантите са: 1. При запазване на грешката: Английската централна банка неправилно емитира британската лира – е с нарастващи щети. Великобритания е жертва на банкова грешка. 2. Устойчивият просперитет на Великобритания е възможен, когато Английската централна банка правилно емитира британската лира.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.