Италианският "Аталанта" (Бергамо) записа историческо постижение още в дебютното си участие в Шампионската лига - тимът е осминафиналист. В последния си мач "бергамасите" биха "Шахтьор" (Донецк) с 3:0 като гости и събраха 7 точки.

"Манчестър Сити" е убедителен победител в гр. С с 14 т., тази вечер "гражданите" обърнаха "Динамо" с 4:1 в Загреб.

"Шахтьор" ще играе в Лига Европа, а хърватският гранд отпада. 

Крайно класиране в гр. С: 1. "Манчестър Сити" - 16:4, 14 т., 2. "Аталанта" - 8:12, 7 т., 3. "Шахтьор" - 8:13, 6 т., 4. "Динамо" - 10:13, 5 т.

"Аталанта" задължително трябваше да спечели в Донецк и да разчита на "Сити", за да може да се отлепи от последното място. Така и стана. На стадиона в Харков италианският състав прочупи "Шахтьор" към края.

Кастане откри в 66-ата минута, Пашалич удвои в 80-ата, а в добавеното време Госенс направи триумфа класически.

Впечатляващ и вдъхновяващ е начинът, по който "Аталанта" стигна дотук. Тимът записа три поражения в първите си мачове, като в два от тях падна разгромно - 0:4 от "Динамо" и 1:5 от "Ман Сити".

В четвъртия взе първата и точка - 1:1 срещу английския гранд у дома. След това би хърватите с 2:0 и днес успя да се промъкне във фазата на елиминациите.

"Манчестър Сити" си бе осигурил първото място в групата преди гостуването в Загреб. 

Нашумелият Дани Олмо откри атрактивно в 10-ата мин и зарадва ст. "Максимир". "Динамо" имаше добри минути и след това, но постепенно много по-високата класа на "небесносините" свърши своето.

Габриел Жесус оформи хеттрик в 34-ата, 50-ата и 54-ата минута. Фил Фодън фиксира крайното 4:1 в 84-ата.