Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бездействието на регионалното министерство за справяне с водната криза в Пернишко е хронично и „пак сме на изречението търсим варианти“ - с тези думи кметът на Перник Станислав Владимиров обсипа с критики екипа на министър Петя Аврамова след вчерашната среща. На нея беше оповестено, че градът и околните села минават на по-строг воден режим. Въпреки разпорежданията на премиера Бойко Борисов кризисният щаб се е събирал само два пъти за месец, обясни пред бТВ Владимиров.

„За един месец не се изпълнява нищо от това, което МРРБ пое като ангажименти – не бяха направени аварийни групи, които да спрат безбройните течове; няма нови водохващания, нови водоизточници и варианти за допълнителна вода към яз. „Студена”, коментира кметът на Перник. 

Станислав Владимиров припомни, че още от септември е отправил въпроси за нивото на водата в язовир "Студена" от парламентарната трибуна, но никой не му е обърнал внимание.

„Това бездействие става хронично за МРРБ. Още септември от трибуната на парламента попитах: „Как се управлява ВиК дружеството в Перник и яз „Студена”? Тогава отговор не получих. Ние сме на скрит воден режим близо година заради лошо управление”, каза той.

Той определи режима, който се въвежда за подаването на вода в града, като „по-строг, по-болезнен". Перничани ще имат вода в домовете си веднъж на ден от 16 до 22 часа. А в няколко села вода ще се пуска през ден. Според Владимиров обаче така вода няма да се спести. 

Кметът се надява прокуратурата да открие кой е отговорен за ситуацията.

Вчера му е съобщено, че в яз. „Студена” има малко над 4,3 млн. кубика вода, но не е получил отговор кога ще бъде достигнат мъртвият обем на водоизточника (негодната за питейни и битови нужди вода). 

Днес се очаква и Министерският съвет да одобри отпускането на малко над 2 млн. лв. за ремонта на пречиствателната станция на града. 


 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.