Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ЕС мобилизира изцяло оперативния бюджет от 6 милиарда евро на Механизма за бежанците в Турция, съобщиха от централата на Еврокомисията в Брюксел.

Мобилизирането е в съответствие с ангажиментите на Съюза за изпълнение на Изявлението на ЕС и Турция от 18 март 2016 г.

От общия бюджет от 6 милиарда евро на Механизма вече са набрани 4,3 милиарда. От тях са изплатени 2,7 милиарда.

Благодарение на одкрепата на ЕС над 1,7 милиона уязвими бежанци покриват основните си нужди, а над 500 000 деца бежанци ходят на училище, отбеляза еврокомисарят по управление на кризи Янез Ленарчич.

До края на годината се очаква изплатената сума трябва да достигне 3 милиарда евро. А до края на 2020 г. се предвижда тя да стане 4 милиарда.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.