Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Да видя сега в тази мъгла дали съм разбрал правилно:

В отговор на критиките на Венецианската комисия, че главният прокурор е почти БОК и няма кой да го разследва за каквото и да е, министърът на правосъдието г-н Данаил Кирилов предложил следната схема:

Колегията на прокурорите,

т. е. прокурорите във Висшия съдебен съвет,

които са пряко подчинени на главния прокурор,

който може да им съсипе живота, работата, кариерата, буквално всичко,

та тези хора свободно да избират независим прокурор,

който свободно и независимо ще може да разследва главния прокурор.

И главният няма, ама въобще няма да им се сърди, ако има някакво разследване...

Все едно казвам на моите колеги:

Колеги, изберете кой да ме наблюдава, но не забравяйте, че Дворче е голямо и метли дебнат отвсякъде...

Колкото и да съм зле по конституционно право - а аз съм много зле, единствено по-малко разбирам само от народни танци, и то от Добруджанския край, та даже и аз знам, че в Конституцията пише как главният прокурор е шеф на всички прокурори. По дефиниция един вид.

Вярно, че шефката на парламента вече вкара в употреба: "Правилникът на Народното събрание не може да обхване всички житейски ситуации, затова ще си действаме както е добре в момента." Явно този принцип вече се простира и към Конституцията. Скоро да го очакваме и към всички закони - политиците ще си правят каквото си искат, защото "законите не могат да обхванат всички житейски ситуации..." А душата на политика е обширна, в нея място за житейски ситуации бол. И бройнебойни патрони за спазване на закона няма открити, няма открити.

Все пак имам пълно доверие на г-н Кирилов и знам, че той знае за Конституцията. Най-вероятно. Т. е. знае, че предлага противоконституционни закони. Явно се надява това му предложение да бъде пратено на прословутия Конституционен съд, да падне там и нищо повече да не се случи.

Стабилност се нарича. Хем правиш много активни движения, хем нищо не помръдва, хем отчиташ дейност пред Венецианската комисия, че много искаш да направиш промени, ама някакъв съд не ти дава. Впечатляващо!

Остава само да сложат някой от военното министерство да отговаря за приемането на Истанбулската конвенция, след като европейските институции ни нашокаха репите, че приличаме на средновековни афгански талибани. Все така прекрасно ще се справи.

А сега сериозно. Борисов видя какво е отношението на ЕНП към Орбан. Как го низвергнаха на конференцията. И може би започва да усеща, че ченгетата го бутат към този вариант със страшна сила.

Защото на ченгетата не им пука за нищо друго, освен да влудяват хората, да разбият обществото, да се помъчат да ни извадят от ЕС и да ни вкарат пак в съветска орбита. А за след това - вижте Беларус и ще разберете. Дано Борисов успее да се извади от тази ситуация и твърдо да отстоява евроатлантическия цивилизационен избор на страната ни.

Както често казвам, ако и за момент се почудите кое е по-добре - модерна Европа или средновековна Русия, погледнете къде емигрират децата. Те са единственият меродавен измерител.

Усмихната Конституция... ааа, усмихнат ден, де, извинявам се!

Коментарът е от профила на Любомир Аламанов във фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.

Коментари

Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Правилно си разбрал

Главният прокурор трябва да се разследва от НЕЗАВИСИМА институция. Примеро от еснафа на пиар агентите.
Франк Лойд Райт's picture
Франк Лойд Райт
Франк Лойд Райт

Прозрение

Сега разбирам какво работи министърът на правосъдието - като стане некой голям гаф във правораздаването, да има кого да уволнят...
Vesela Pasheva's picture
Vesela Pasheva
безпартийна

Мъглата не Ви е попречила да

Мъглата не Ви е попречила да разберете правилно за какво става дума, г-н Аламанов. Но мъглата в ума на Данаил Кирилов сериозно пречи на България.

Калин

Главният прокурор трябва да бъде пряко подчинен на Огнян Донев, Прокопиев и Христо Бойкикев ! Иначе в този сайт ще пишат за него до втръсване до 2007 г.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.