Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Разходите за строежа на газопровода "Южен поток" се повишават с 47%, до 23,5 млрд. евро, съобщи Интерфакс, като цитира изказване на първия зам.-директор на "Газпром" Александър Иванников на енергиен форум в Санкт Петербург.

"В настоящия момент цената на морския участък на газопровода се пресмята на 14 млрд. евро, а на сухопътната - 9,5 млрд. евро", съобщил Иванников.

Доскоро обявените данни бяха съответно 10 млрд. евро и 6 млрд. евро.

Според изданието Gazeta.ru причината за увеличението са наложените срещу Русия санкции, които увеличават цената на заемния капитал, от който Газпром се нуждае, за да изгради проекта.

През юли България замрази проекта заради нарушения на европейското закодателство. Дотогава стойността на българската част от "тръбата" се пресмяташе на 3,5 млрд. евро. Ако тя се увеличи пропорционално с новата обявена цена, строежът на наша територия ще струва 5,5 млрд. евро.

 

Ключови думи

Коментари

Направо е станал Руски Южен ПОТОП

SRQBoyboy

Накрая като нищо ще стане и 10 милиарда. Никой няма да финансира този проект. А руснаците няма да имат пари да си вържат гащите. Валутният им резерв е спаднал на $57 милиарда. Преди два дни руската Централна банка е интервенирала на валутния пазар с нови $1,5 милиарда, опитвайки се да подкрепи продънената рубла. Нефтът в Ню Йорк рази сутрин отвори на $84 и сигурно ще продължи надолу. Това означава, че догодина Русия ще изпадне в дълбока рецесия. Така, че действително е руски южен потоп. :)

Не се заблуждавайте тука, проектът не е спрян, проверете....

Деян

Тъкмо се бяхме видели в чудо какво да правим със златния поток, който ни залива и ето, братушките пак идват на помощ. Южен поток тихо и полека, за няколко месеца порасна и ще им види сметката на тези парички. Така е - с нас Москва е в мир и в бой.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.