Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Докато Народното събрание дебатира първо промяната в Министерския съвет, предложена от Бойко Борисов - а именно смяната на социалния министър Бисер Петков след оставка със Деница Сачева, самият Борисов свърши друга работаа - първо подкара нов автомобил "Пежо" - електрически, а след това присъства на представянето на "революционния 3D i-Cockpit", произведен в България (и внедрен във въпросното "Пежо", но не само - системата на американската компания Visteon, която има филиал у нас и разработва въпросните технологии, се ползва от "Мерцедес" - б.р.). Според Борисов "това е първият истински триизмерен клъстер в серийното автомобилно производство".

В парламента, където освен че се гласува нов министър, днес ще се приемат и бюджетите на НЗОК и Държавното обществено осигуряване, Борисов бе заместен (по традиция) от вицепремиера Томислав Дончев. През това време премиерът произнесе реч при представянето на автомобилната технология. 

"Повечето заводи съм ги откривал аз... В началото шиехме седалки, табла, после минахте на най-умното, което може да се направи по един автомобил, това е електрониката, софтуера, хардуера...", започна Борисов обръщението си към събрания в залата бизнес.

По думите му в миналото като спирала S-класа на "Мерцедес", "българите само ритаха по гумите и питаха каква направа е". Сега преди месец е открил завод, който произвежда стопове, фарове и т.н. в Пловдив, В Димитровград "са кабелите", в Русе - дистанционните управление и камерите.

"А сега на най-специалната кола на "Мерцедес" вие сте направили най-важното, най-интелигентното, най-доброто. Аз съжалявам, че на фона на негативните новини, които се излизат,  българите не могат да се зарадват, че тези красиви дизайни се пишат от български инженери..."

Борисов предбори 1300 инженери и технолози, които работят в бранша, покани ги на предстояща своя среща с оръжейни компании, която предстои, за съвместното производство (не ги назова - б.р.), защото и тук виждал голяма възможност. После добави:

"Ние сме готови за завод за автомобили. В момента дори няколко са компаниите, които се колебаят коя да дойде. Аз съм убеден, че с всичко, което правим, догодина ще имаме такъв инвеститор."

Тъй като Visteon е американска компания, в залата Бойко Борисов обеща, че "ако дойде президенът Тръмп - ще го докарам".

Разказа как се работи с университетите, за да се добавят още инженерни специалности, за да се захранва бизнесът със специалисти. 

И допусна с усмивка, че ако има как на електрониката да се напише $Made in Bulgaria" - ще е добре. Но и да не може - ние можем да се хвалим и гордеем с постиженията. 

Преди това Борисов на няколко пъти - и в колата с гид, и от трибуната, обясни, че и "Пежо"-то му харесало, дори спътничката му отбеляза, че е "голям мъж, но удобно се е настанил" в по-малкия модел на марката.

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

Интересно!!!!

След "ФОЛКС KEINE ВАГЕН".. След ХЮНДАЙ ли беше, КИА ли беше... НОВ АВТОМОБИЛ, БИЛ, БИЛ, БИЛ са задава.. ВЪЙ! Май, че беше ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ... Та в Пловдив ти откри завод за РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ - автосветлини за моделите на Мерцедес.. При това Баце, откри ПРАЗНО ХАЛЕ.. Щото турците - докат ти делкаше лентичката, та издъниха с това: В момента подбираме монтажници, които да пратим на обучение в Турция. Предвиждаме през ЯНУАРИ ДОГОДИНА да доставим машините и линиите. А през ФЕВРУАРИ да започнем монтажа им..
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

А и туй да ти припомним:

През януари тази година южноаяхриканците със седалките за БМВ и МИНИ си биха камшика от България. Хлопнаха кепенците на трите си бази и оставиха на улицата 1 400 работника..
Франк Лойд Райт's picture
Франк Лойд Райт
Франк Лойд Райт

ДЕБИЛ

Верно се колебаят - дали да ни подминат или да ни прескочат...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.