"В понеделник ще бъдат блокирани международни пътища в знак на протест срещу преразпределението на гласовете от чужбина и изпращането на Александър Методиев (известен и като Бат Сали) от ДПС за депутат от Кюстендилския район", заяви по радио „Фокус“ Петър Паунов, кмет на общината. 

"Хората излизат и ще заявят позицията си. На клетвата на депутатите също ще бъдем на входа на парламента, за да заявим, че сред тях има такива, които не са избрани по волята на българските избиратели. В момента резултатите не отразяват истината и реалното разпределение на мандатите. Ще покажем, че духът на българина не е загубен“, обяви Петър Паунов.

"Вижда се огромният натиск, манипулацията и подмяната на резултатите. На това ще бъде сложен край. Всеки от нас иска да се спазват резултатите и затова трябва да има промяна на изборната система. В Кюстендил, а и в много други райони, хората не са гласували за ДПС, а техните представители трябва да бъдат от там, от където е гласувано за техни представители“, каза Паунов.

Потърсихме кмета Петър Паунов за коментар. Ето разговора:

- Г-н Паунов, вие сте адвокат по професия. Нали знаете, че блокирането на пътища е незаконно?

- Незаконно е да подменяш вота на гражданите. Как осмият става четвърти?! Как човек, който има 800 гласа и 42 преференции, влиза в парламента като наш представител, от гласували 62 000?

- Това са гласовете от Турция...

- Пуснали сме подписка, искаме да се сезира Конституционният съд и да бъде отменен резултатът от Турция, където има стотици нарушения. Подписката е подкрепена от българи от цял свят.

- Ще излязат ли достатъчно хора да блокират пътищата?

- Погнусата у хората е безкрайна. Тук ДПС имат най-ниският резултат в България - 1,47%.... Ние ще блокираме пътя за Македония, хората от Дупница ще блокират за Гърция! Този път няма да им го позволим, защото целта им е да внушат, че каквото и да направиш, и преференциално да гласуваш, накрая идва ДПС. Искат да ни откажат от гласуването. Но този път няма да стане!