Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С думите "аз няма да се защитавам", "тези не са ми равни, защото нямат достойнство и чест" и "те не калят мен, калят собствените си противни и алчни мутри" министърът на правосъдието Данаил Кирилов се засегна на сатиричен коментар д-р Тони Филипов. В своя текст в сайта "Редута", озаглавен "От страх човек побягва, от срам не може", публицистът анализира проявите на политическата "простотия" - "простотия, как да я делегитимираме, как да я деинституционализираме, как да я сложим отново на мястото, което заслужава".

В своя публикация в личния си профил във фейсбук в неделя вечерта министър Данаил Кирилов съобщава, че е научил късно за този коментар. Това станало по време на разходка в Южния парк в София, където негов познат го посъветвал: "Защити се, моля ти се", като споменал и други публикации в седмичника "Капитал". 

"Тъкмо си помислих, че златната ера на гигантите на мисълта е отминала и няма вече рамене, на които да стъпя, се появи явлението Дани Кирилов - извънредно бутиково издание на интелектуалната бижутерия, мисловно излишество на политическия интелектуален мизансцен, tabula rasa за всяко интелектуално длето, лютвиместана на правосъдието. Докато Цецо и Цецка ръсеха мисли като пудра захар, при Дани Кирилов те се изливат като шкембе чорба. Колкото по-дълбоко гребеш с черпака, толкова повече карантия излиза. Наслада за всеки мисловен махмурлук", пише и в коментара в седмичника.

"Аз няма да се защитавам! Тези не са ми равни, защото нямат достойнство и чест! Те не калят мен, калят собствените си противни и алчни мутри. Ще чакам мъдрото действие на Провидението!", категорично заявява министър Кирилов часове след срещата.

Ето и цялата позиция на министър Кирилов, публикувана в неделя вечерта:

"Не знаех... пропуснал съм надменните патетични оплаквания на автор с псевдоним д-р Тони Филипов, натрапващ себе си като неоспорим анализатор от най-висш ред, единствен обективен познавач и изследовател на политическата и правната ни реалност. Признавам, не ми е бил интересен с арогантно презрителното пристрастно и деформирано крещене за възхищение, или заради усърдието да припечели нещо от омраза и празни спекулации. Не съм разбрал цели 12 дни за неговото ревностно озлобление....

Дори, когато преди 3 дни Капитал Капитално го е цитирал, пак не съм разбрал.

Преди малко в Южния парк ме пресрещна колега и ми даде сгънат, омачкан, скъсан лист от това капитално издание и ми каза: защити се, моля те! не оставяй калтаците да пируват!

Аз няма да се защитавам! Тези не са ми равни, защото нямат достойнство и чест! Те не калят мен, калят собствените си противни и алчни мутри. Ще чакам мъдрото действие на Провидението!

Няма да ги съдя за обезщетение, нито за обида и клевета! Няма да диря парите им или да искам да им се приложи наказание.... те искат Вашето възхищение, нека да им дадем ПРЕЗРЕНИЕ!

А съденето би било много лесно при тази безразборна маса от измислици и "грешки", защото протоколът от цитираното заседание е публичен и всеки от Вас може да го свери: "синтактичният анализ на морфемите" е изказване на.... г-жа Марчева и не е адресирано към любимата им Дишева, а думите ми за тайминга са "да запълнят тайминга на протестите". Друго е нали, да запълниш и да заплатиш!?

Няма да разоръжавам тяхното озлобление, нека се опиянят достатъчно и добре от него. А като им дойде махмурлукът, да не посягат към шкембе чорбата, защото ще се окажат с измамни очаквания и желания за черпака и за карантията." 

Не знаех, че е тайна

Малко по-късно през деня д-р Филипов направи коментар на коментара на министъра. Също във фейсбук.

"Данаил Кирилов много се разсърдил, дето съм написал: "Ако глупостта беше стока, Кирилов можеше да завърти търговия на едро." С една дума обидил се, че съм го нарекъл глупав. Съжалявам, не знаех, че го пази в тайна", написа той.

 

 

 

Коментари

 Nick  F's picture
Nick F
Nick F

Абе...

Тоя добре че има някой да го осведомява иначе и за настъпването на Новата година ще остане в неведение.
Ivan Samichkov's picture
Ivan Samichkov
Samichkov

Злобата и нихилизмът на

отхвърлените и от демокрацията неуспяли при комунизма жълтопаветници е за психиатър. Дайте малко градивен позитивизъм, властта за вас е мираж и това ще ви носи само неприятности, особено като Гешев ще спре паричното кранче от което се опивате!
 's picture

Бобо

Кочината

Иванчо самичък излязъл от кочината и се изходил

чиба в Банкя бе!!!

чиба в Банкя бе!!!

Иванчо,

За теб тролското кранче капе ли?

Иване..е..е, Иване!

.. ... ... те хване!
 's picture

Бобо

Велик

Дани Кики сто процента е ходил в сараите Меди Доганчето да му напише отговора ....

Кирилов, отивай

да целуваш ръката на Борисов, да го гледаш с кучешки поглед и да въртиш опашка!
 's picture

geg

"Друго е нали, да запълниш и да заплатиш!?"...

Ами - не. Не е друго. Все си е простотия...
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Отговорът определено не е написан от Доган!

Той не притежава ресурс за написване на подобен отговор. Погледнете новогодишните му словоизлияния и ще се убедите в интелектуалната му посредственост. Той просто е нискоразреден руски шпион. Ако обаче отговорът действително е написан собсвеномисловно от г-н министъра, това вече е опасно. С подобен ресурс г-н министърът може да сътвори немалко парадокси, като например отказът му да предложи втори кандидит за главен прокурор, право, което законът му дава, но се уплаши от Борисов и не го стори.

Калин

Самият Стойко Тонев , едва ли е гигант на мисълта в българската журналистика ! По-интересно е , че напъните му да бъде оригинален не са насочени към люде като Прокопиев , Донев, Банев, разните Ветковци, Бенчевци и компания. Не е трудно да се досети човек защо. Министър Кирилов едва ли е най-големият мръсник на прехода. Все повече се убеждавам, че Киркегор е прав, пишейки, че журналистиката е много близка по своя характер до най-древната професия.

Браво на Кирилов!

Не съм му фен.... но браво. А доктор Тони чета, както чета вицовете, за да се смея!

Калин

" С една дума обидил се, че съм го нарекъл глупав. Съжалявам, не знаех, че го пази в тайна". Този хумор е доста тъп. Наподобява на хумора от жълтите вестници и списания, който се четат предимно във фризьорските салони.

Д-р Тони

определено падна в очите на доста хора! Днес прелистих част от "творчеството" му, вече с други очи друго усещане остави в мен.
 's picture

Petyo9

Благодаря на г-н

Филипов! Явно е било пазена тайна и никой досега не е разбрал, че Данаил Кирилов е глупак. Това никак, ама абсолютно никак не му личеше! Допускам, че г-н Кирилов е пазел този факт в тайна дори и от самият себе си. Редно е сега да се обижда - нали г-н Филипов го разконспирира и разкри тази мистериозна тайна. Кой да ти предполага? Никой даже и не подозираше!
Николай I's picture
Николай I
Николай I

Не, уважаеми дами и господа,

Не, уважаеми дами и господа, Данаил Кирилов не е тъп! Той е много тъп. Един що годе умен политик следи какво се пише за него, но избягва да отговаря на написаното. Защо знае старата максима, че муха и политик се убиват с вестник. Само си представете как в момента Комарницки и компания точат перата си, а утре и нечетятище разберат какво нищо имаме за министър на правосъдието. Тази карикатура май не осъзнава, че е един от най-слабите бушони в правителството на падишаха.
 's picture

smarf

Провидение има, но то винаги

Провидение има, но то винаги е за тези,които се мислят за недосегаеми. Провидението ще ги стигне и Дани Ръбъла, и Цацата, и Гешефтурника. Преди години имаше един, който пое вината с мезетата. Провидението така го замези,че го остави да поема вината на празна маса.

То пък една тайна!

Цяла България му се смее на този!

Как си личат герберите!?

Що за ненормалник трябва да си, за да се юрнеш да защитаваш несретника Дани Ръбъл!? Умните хора не биха се излагали толкова елемнтарно.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.