Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Холандската компания "Хайнекен" ще стане собственик на 98,86% от капитала на българската пивоварна "Загорка". Това става ясно чрез разрешение на сделката от Комисията за защита на конкуренцията. До момента делът се държеше от регистрираното в Кипър дружество "Брюмастерс Холдингс", в което собственик беше гръцката "Брюинвест". Най-накрая дяловете в "Брюинвест", бяха разпределени поравно между дъщерни фирми на "Хайнекен" и "Кока-Кола ХБК Сървисиз МЕПЕ", предприятие от групата на "Кока-Кола".

Целта на придобиването на едноличен контрол от страна на "Хайнекен Интернешънъл Б.В.", Холандия върху "Загорка" АД е свързана с обстоятелството, че производство и продажба на бира представлява обичайна дейност на дружествата от групата Heineken, докато "Кока-Кола ХБК Сървисис МЕПЕ" - Гърция, като акционер, съвместно контролиращ "Загорка" АД, до момента не е бил активен на този пазар в България. Според уведомителя, сделката ще предостави възможност за подобряване на ефективността при функциониране на двете концентриращи се предприятия, обясняват от КЗК.

Няма подробности за цената на сделката.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.