През миналата седмица Луис Енрике се завърна в националния отбор на Испания като селекционер, след като неговият предшественик и бивш асистент Роберт Морено безпроблемно класира отбора на Евро 2020.

Още тогава възникнаха въпроси и спекулации защо Морено не остава в тима заедно с Луис Енрике, след като работеха заедно години наред в "Рома", "Селта" (Вига), "Барселона" и в националния отбор.

Припомняме, че през юни бившият ас на "Реал" и Барса напусна отбора, за да може да се посвети на болната си от рак малка дъщеря Ксана. Тя почина през август.

Преди дни шефът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес заяви, че Морено е бил наясно, че Луис Енрике ще се завърне.

"Аз съм единственият човек, който носи отговорността Роберт Морено да не е част от щаба ми, заяви новият-стар треньор на брифинг днес. - Той дойде в къщата ми и каза, че иска да води отбора на Евро 2020, след което с радост ще продължи като мой асистент. Разбирам, че той се е трудил много усърдно, за да бъде треньор. И че е амбициозен, но за мен това е проява на нелоялност. Аз никога не бих постъпил по този начин и не искам такъв човек в екипа си."

"Разбирам желанието му, но аз не мога да го приема и му казах в очите, не го искам до себе си. Както и че се чувствам силен, допълни с непоколебим тон Луис Енрике. - Амбицията е нещо хубаво, но болната амбиция е дефект, а не добродетел."