"Аз вече съм влюбен в Килиан Мбапе", заяви Зинедин Зидан, треньор на "Реал" (Мадрид) и сънародник на младата звезда на "Пари Сен Жермен".

Зизу даде редовната си пресконференция преди мач от Шампионската лига, а утре "Реал" среща точно ПСЖ с Мбапе на "Сантяго Бернабеу".

Коментарът на наставника беше и по повод на слуховете, че "Реал" е готов да постави нов рекорд за трансфер с привличане на 20-годишния ас. Спекулира се, че цената на нападателя може да надхвърли 350 милиона евро.

"Познавам го от много време, той бе идвал в Мадрид на проби - продължи Зидан. - Мисля, че във вторник и Мбапе, и Неймар ще играят срещу нас."

Преди броени дни бившият №10 заяви, че Килиан мечтаел един ден да носи екипа на "Реал" (Мадрид). Той се позова на разговор между двамата от детството на таланта. Днес отново припомни това в отговор на доуточняващ въпрос.

Същевременно Зидан говори и по скандала с Гарет Бейл. 30-годишният британец окончателно настрои срещу себе си феновете на "Реал", позирайки след класирането на Уелс на Евро 2020 със знаме с надписа "Уелс. Голф. Мадрид. В този ред".

Бейл, който и без това е пред напускане, беше освиркан, след като влезе като смяна при победата над "Реал Сосиедад" с 3:1.

"Вдигна се твърде много шум покрай него - рече Зизу. - Той иска да бъде при нас и се справя добре. Надявам се, че това с освиркването няма да продължи до края на сезона. Искаме феновете винаги да ни подкрепят, но не можем да контролираме това. Не съм разговарял с Бейл по въпроса. Единствено го поздравих за класирането на Европейското. Не мога да коментирам дали отношението към него е справедливо или не. Всеки може да говори каквото си иска."

"Бейл е част от състава и иска да играе като всеки друг. Апелирам към нашата публика да подкрепя футболистите. Щастлив съм от победата и играта ни срещу "Реал Сосиедад". Бейл се включи добре в този мач", завърши по темата Зидан.