Президентът на УЕФА Александър Чеферин пратил поздрави на подалия оставка президент на БФС Борислав Михайлов по неговия временен наследник Михаил Касабов, съобщава официалният сайт на родната футболна централа.

Касабов се е срещнал с Чеферин при визитата на делегация на БФС в Нион за жребия за баражите за Евро 2020 от Лигата на нациите. На 26 март България ще домакинства на Унгария, а при победа ще срещне в решителен сблъсък победителя от другия полуфинал между Исландия и Румъния - отново в София.

Официалната информация на сайта на БФС гласи следното:

"Временно изпълняващият президетските функции на Българския футболен съюз Михаил Касабов се срещна с президента на УЕФА Александър Чеферин и с генералния секретар Теодор Теодоридис по време на тегленето на жребия за плейофите за класиране на Евро 2020 в Нион.

Ръководителят на европейския футбол използва възможността да изкаже задоволството си от нормализирането на обстановката в българския футбол след драматичните събития около европейската квалификация с Англия на 14 октомври т.г. и да пожелае успех на екипа, който се нагърби с отговорността да управлява Българския футболен съюз след оставката на президента Борислав Михайлов.

Чеферин не пропусна шанса да изпрати сърдечните си поздрави на Михайлов, да му благодари за дългогодишната успешна работа и да пожелае успех на българския национален отбор във важното изпитание в края на март догодина. От своя страна Михаил Касабов подари на Чеферин реплика на ритон от Панагюрското златно съкровище.

Както е известно, Александър Чеферин лично присъства на официалното откриване на Националната футболна база „Бояна“ през ноември 2016 г."

Борислав Михайлов си тръгна от управлението на българския футбол след поискана оставка от премиера Бойко Борисов и спортния министър Красен Кралев заради расисткия скандал на мача България - Англия (0:6) през октомври.

Михаил Касабов пое временно властта до провеждането на извънреден конгрес, но Йордан Лечков обжалва решението на съда за вписването на своя колега като и.д. Бившият кмет на Сливен твърди, че не е подавал оставка и не се е подписвал в протокола с решението на Изпълкома на БФС за Касабов.

Чака се решение на съда за жалбата на Лечков, а на 28 ноември ИК ще заседава отново с намерението да оповести дата за конгрес. Нещо, което не се нрави на един от Четвъртите в света.