Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Главният прокурор Сотир Цацаров изненадващо наруши мълчанието, което си е наложил напоследък, заради инцидента в Горни Лом. 

"До настоящия момент категорично не съществува нито едно доказателство в подкрепа на версията за евентуален саботаж.

Разследването продължава по възможно най-активния начин, проверяват се абсолютно всички версии", заяви Цацаров на влизане на заседание на Висшия съдебен съвет.

Изказването му дойде след вчерашното интервю на собственика на злополучния завод "Миджур" проф. Валери Митев, което явно зададе линията, по която ще се движи бъдещата му защита - саботаж отвън. То бе направено, след като масово работници от гръмналата фабрика разказват напълно единодушно, че вътре е имало първобитни и заробващи условия на труд.  

И тази сутрин млади работници от "Миджур" коментираха пред Нова тв как са си носели чукове от къщи, само и само да работят в предприятието. Двама души казаха, че два месеца са взели по 250 лв., но заради глада в Северозападна България са се върнали в предприятието.

"Миджур" гръмна около 17 ч. на 1 октомври и погреба 15 души, след тях беше и синът на Митев - Емил.

На 3 и 4 октомври 2014 г. бяха извършени два огледа на останките от фабриката, включително с участието на съдебни лекари, специалисти по взривни устройства от СОБТ и сапьори от Българската армия. Двете версии, по които работи екипът от следователи и прокурори, са: "възникване на експлозия на взривно вещество в машината за мелене на такива при опериране с експериментален взрив" или "неправилна манипулация на етап от утилизиране на мините".

Ключови думи

Коментари

Ivan 25

Абе Цацаров, не се ли научи да не говориш толкова рано. Да не би и този случай да се развие като чувалите с пари от КТБ, имаше чували с пари, после нямаше чували, имаше камиони с пари, след това нямаше камиони с пари. В тая твоя прокуратура с налучкване ли определяте кой е виновен?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.