Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В опит да се пошегува с предстоящия избор на председател на Европейската народна партия, премиерът Бойко Борисов го "сравни" с този на Иван Гешев за главен прокурор в България. Причината - и бившият председател на Европейския съвет Доналд Туск е единствен претендент за поста в най-голямото европейско политическо семейство.

„Ами, практика и тука е като в България – има само един кандидат“, каза Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ е на конгрес на ЕНП в Хърватия, където се избира ново ръководство. В няколко минути Борисов успя да коментира отсъствието на премиера на Унгария Виктор Орбан от конгреса, но и отби въпросите на журналистите за номинацията на Сотир Цацаров за шеф на антикорупционната комисия, известна със съкращението КПКОНПИ. 

Борисов определи Доналд Туск като голям приятел на България и припомни неговата реч на български език, произнесена като председател на Европейския съвет по време на българското европредседателство. 

Обичам го като баща, като брат, като един изключителен човек, каза за него Борисов. 

По думите на лидера на ГЕРБ много от партиите на ЕНП не изповядват ценностите на дясната фракция – „съюзяват се със социалисти, комунисти и леви“. 

Борисов каза, че унгарският премиер Виктор Орбан е много добър приятел на България, но в някои свои решения неслучайно си е получил съдбата да го няма на конгреса на ЕНП (през март тази година членството на неговата партия "Фидес" беше замразено, бел. ред).

„От друга страна той е антикомунист до дъното на душата си. От друга страна ценностите на ЕНП… и аз съм го казвал пред него… да изгониш университет, неправителствени организации… да, не всички са ни любими, но това е демокрацията, това е 21 век.

Доналд ще бъде твърд председател, такъв, какъвто точно ни трябва за това време, което предстои“, коментира Борисов. 

Попитан за номинацията на главния прокурор Сотир Цацаров, чиито мандат изтича, за шеф на антикорупционното звено, лидерът на най-голямата партия в българския парламент отговори:

„Това е работа на парламентарните групи и на парламента. Аз много рязко разделям работата на парламента, кабинета и институциите.“
 

Коментари

Хем просташки нагъл, хем съзнаваш добре колко престъпен е

Колкото повече губи позиции, толкова по-груб и нахален става!

Робите на ЕС 2020

Основната причина за тази наглост е че народът е твърде пасивен и жалък - българите заслужават подобно отношение като към парцал. Подобна наглост вече демонстрира и Горанов, Томи Дончев, Менда Стоянова, Ръбъла... общо взето всички комунисти в герб. Ако знаеш като се съберат с каква омраза и присмех говорят за народа ще ти се свие сърцето :(
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

От НЕТА:

Единственото, което Баце не е отменил в територията си е избора на главния прокурор.. Все още има възможност за това.. В последно време онуй "Ти си го избра" тихомълком стана - "АЗ СИ ГИ НАЗНАЧИХ"..
Калина Христова's picture
Калина Христова
Трайчо Костов

гербспдпсоп=дс

Е, наредиха си пъзела. Свинските черва се поразместиха малко, но за следващите 5 години всичко "ще е точно". Явно големи л**на има за криене, щом така се окопаха ....Честито на селския хитрец"Ти си го избра", който върна отново чл.1-ви на територията
 's picture

geg

"Борисов нямал нищо общо с..."

Е, той с все повече неща ще няма "нищо общо", май. Което не може да се каже за оня, който "раздава порциите". Ще видим дали и за кого тази ситуация ще е здравословна ;)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.