Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Има шанс състезателните права на спрения от футбола Стивън Петков да бъдат възстановени другата сряда, 15 октомври, научи Клуб Z от неговия агент Данаил Петков.

Тогава ще заседава апелативната комисия на Българския футболен съюз, като ще изслуша играча и неговия адвокат по жалбата им срещу решение на дисциплинарната. Петков и екипът му още на 19 септември са внесли в централата документи от следствието и прокуратурата, че срещу него няма досъдебно призводство или други дела, които противоречат на футболните правила и норми.

А санкцията бе наложена на 5 август с аргумента за досъдебно производство във връзка със скандала с юношеския национален отбор от миналото лято. Тогава дисциплинарната комисия спря правата на 19-годишния играч до произнасяне на компетентните органи. От футбола тогава бяха спрени и двама вече бивши играчи, за които се твърди, че са били вербовчици за мафията на "черното тото". Стивън Петков пък изгуби договора си с шампиона "Лудогорец", прекратен по желание на клуба.

Както е известно, Стивън отпадна от юношеския национален отбор до 19 г. ден преди заминаването за Унгария по подозрение, че е вербуван да играе симулативно и да убеждава свои съотборници да го правят по време на "Евро 2014". Още тогава стана ясно, че е направен контакт с повече от един състезател. А до момента няма никаква информация докъде е стигнало разследването.

Агентът му още на 26 август се е сдобил с доказателства, че срещу неговият клиент няма разследване и не са повдигнати обвинения. Това е валидно и към 6 октомври. А стана ясно, че от БФС също са питали прокуратурата в Ботевград, която се занимава със случая. Към централата отговорът също е бил отрицателен.

Всичко това дава повод на Данаил Петков да вярва, че апелативната комисия може да възстанови правата на Стивън, за да може той да упражнява професията си. В момента нападателят поддържа форма с родния си "Ботев" (Враца). И най-вероятно при положителна развръзка ще поднови кариерата си именно там. Двамата твърдят, че футболистът, който минаваше за един от обещаващите в България, е напълно невинен и несправедливо нарочен.

Но със страшна сила увисна въпросът какво се случва с разследването на добилия широка популярност случай?

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.