Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В Берлин бе арестуван 26-годишен сириец по подозрение, че  е подготвял терористичен акт, чиято цел е била да бъдат убити възможно най-голям брой хора.

Мъжът е привлякъл вниманието на властите в началото на годината, когато е засечен да обменя информации за направата на бомби в група в социалната мрежа „Телеграм“. Арестуваният е работел като чистач в основно училище, а преди това в музея „Боде“.

Сириецът е арестуван в жилището си близо до общината в квартал „Шьонеберг“. Прокуратурата съобщи, че той е бил наблюдаван денонощно през последните три месеца. Сигналът за опасната му дейност е дошъл от чуждестранно разузнаване. Засега н есе съобщава дали е имал съучастници. Задържавият е складирал в дома с иматериали, необходими за направата на мощен взрив. През август е купил големи количества ацетон, а през септември разтворител на основата на водород и пероксид. Двата химикала се използват за производтвото на експлозиви.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.