Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Атанаска Дишева - една от най-отявлените критици на Иван Гешев, хвърли истинска бомба на заседанието за избора му, след като около 13:30 ч. бе дадена кратка почивка.

След приключването ѝ имаше кратко хвалебствено изказване на Боян Новански, а после Дишева взе думата и за пореден път обясни, че няма да гласува за Гешев. Но допълни:

"Само преди броени минути, в коридора пред тази зала в присъствието на г-н Цацаров и г-н Чолаков, Гешев ми заяви буквално:

"Поздравявам ви, г-жо Дишева - пред вас стои блестяща политическа кариера - от вас ще излезе прекрасен общински съветник.

Попитах - заплашвате ли ме?

А той каза: "Не, не." И се изсмя...

Заявявам, че приемам това като откровена заплаха и внушение пред моето бъдеще и като член на ВСС, и като съдия.

Казвам това, за да подкрепя позицията си за липсата на професионални и нравствени качества у кандидата", завърши Атанаска Дишева.

От сутринта тя е постоянно бомбардирана откровено с намеци "за кого работите" от министъра на правосъдието Данаил Кирилов, както и от подхвърлянията му, че "някои колеги трябва да платят тайминга на протеста" отвън. Кирилов дори й закрещя, че ползва изявления, "написани със същия почерк" като тези на Лозан Панов.

На което върховната съдийка му отговори, че е във ВСС, избрана от съдии.

Преди това тя напомни, че според нея още на първото изслушване кандидатът "показа невъзможност за толерантно отношение към колегите, и то на фаза, на която неговата кандидатура на главен прокурор е все още на обсъждане. Пред тази зала и тези членове изрази явно неуважение и пренебрежение и си позволи обидно отношение."

Дишева вбесява кандидата и ръководството на прокуратурата още от предния път, като повтаря, че смята вълната от подкрепи на Гешев за манипулативна "с оглед идентичното им съдържание и с подаването им от лица, които нямат такова правомощие".

Тя заключи изказването си със становището, че Гешев няма нито професионалните, нито нравствените качества за поста.

Впоследствие Лозан Панов взе думата и обяви, че Гешев има "склонност към саморазправа", а това го прави много опасен с огромните правомощия, които ще му бъдат предоставени. И че случаят с Дишева само доказва това, а "мълчанието на Цацаров и Чолаков след изказването й също е показателно".

Скандалът продължи след около час, когато Цацаров обяви, че Дишева така е реагирала и когато поискал да ѝ говори на "ти" (без по същество да коментира заплахата, б.р.).

"Засегнахте 6000 общински съветници", каза ѝ Данаил Кирилов и я попита "съпругът ѝ успял ли е в листата на Демократична България".

Самата Дишева обяви, че не се интересува дали министърът има съпруга и коя е тя.

Както и декларира, че ако оттук нататък ѝ се случи нещо:

"Дълбоко в това ще стои лицето, което ме заплашва."

В това време самият Гешев стоеше извън залата днес - той не беше част от изслушването.

На пресконференция след гласуването на ВСС, той коментира, че винаги казвал открито какво мисли.

Не можел да отговори защо Дишева възприела думите му като заплаха. Лично той след края на прокурорската си кариера щял да се радвал да стане общински съветник.

Коментари

 's picture

Бобо

номерът е ясен

КДСарската хунта са си го избрали Гешката , всичко останало е Пунта Мара .....

ВСС ВКАРА ВЪЛКА В КОШАРАТА

Софиянци, както столичаните по света, сте призовани да носите знамето на свободата високо. Призовавам ви да постъпите както варненци, когато се запали Пламен в знак на протест срещу самозабравилия се кмет Кирил Йорданов, така и вие хвърлете по камък пред входа на ВСС за да се натрупа грамада от камъни срещу купения от партиите ВСС. Софиянци и вие бойци от „Боец“, поискайте разпускане на съвета и формиране на нов без партийни квоти! Софиянци, събудете се, вие първи ще усетите отровното жило на Иван Гешев: некомпетентния милиционер, чужд на достойнство, чест, морал, законност и склонен към мракобесие…Ще проплаче цяла България! Поздравления за четиримата от ВСС гласували против Гешев, въпреки всеобщия страх от репресии!
ефрейтора от 50130's picture
ефрейтора от 50130
ефрейтора

Когато

в един сайт има откровени призиви към самоубийство , този сайт носи отговорност -и юридическа и морална!

Калин

Какво знаме, каква свобода кви 5 лева ! Аман от глупаци, аман от ненормалници ! Какви "бойци от Боец", да не сме в Афганистан или Ирак. Има си процедури, има си гласуване, какви са тези байраци, какви са тези камъни ?
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Г-жо Дишева, Вие сте смела жена като Баба Тонка и

другите героини от епохата на Възраждането! Поздравления! Завиждат Ви, че са страхливци и не могат да постъпят като Вас. А Иван Гешев щом Ви заплашва, никой не може да гарантира, че овластен, няма да премине и към по-напреднал стадий на отмъщение. Неслучайно е започнал в Симеоново. А и намръщената му физиономия и действията му го подсказват. А и мълвата мълви, че някой от експрокурорите е разфасовал някого, разбира се, което не бе доказано. Бъдете здрава и все така смела! С Вас сме, гоцеделчевци горещо Ви подкрепят!

Калин

Каква баба Тонка, що за глупости, тези продължават да си играят на стражари и апаши! В демократичните страни има процедури, има гласуване, стига с тези байраци, квалификации, аман от тези"борци" за свобода по сайтовете

Гешев е радост!

Проумейте това!
ефрейтора от 50130's picture
ефрейтора от 50130
ефрейтора

Гледах

прякото предаване и имам непосредствени впечатления , а не формирани от чужд преразказ. Въпросната особа е една изключително политически обвързана , преднамерена и нестабилна жена . Типична гнила ябълка в съдебната система...

Калин

Атанаска Дишева искаше само едно - да провали пленума на ВСС и да започне нова процедура ! 20 гласа "за" и 4 "против"е твърде ясен резултат. Не е работа на един файтон хора на улицата да избират главния прокурор. Трябва да се спазва закона. Демокрацията е процедура. Резултат 20:4 няма и какво да се коментира ! Какво мислел Лозан Панов, какво мислел Христо Бойкикев, какво мислел, назначеният от Решетников Румен Радев - има си законова процедура.
 's picture

Орлин

Г-н Платов, много бих искал,

Г-н Платов, много бих искал, лично Вие, да усетите върху гърба си милиционерщината на Гешев и на цялата мафия, превзела държавата. Не си мислете, че сте застрахован. Тогава ще се сетите, че може би Бойкикев, Панов и файтонът хора са били прави. Ще се замислите, може би, дали в този случай 20:4 е било добре. Дано да живеете в България, за да се посипят благата върху Вас… Ако говорите „отвън“, просто не ме интересувате.
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Ъ-ъъ, каква заплаха бе!

Видно от изображението на снимката става дума да не кажа за подигравка, но определено бай Гешев е взел магистратката на подбив. Предвид естетическите критерии на градските анархолиберали, госпожата става за политик от техните.

Калин

Хайде стига с това тъпо шоу ! Дишева да и леят куршум ! Става дума дали ще се спазва закона или ще се правим на ощипани ! Лозан Панов нарече Гешев , че е човек " без емоционален баланс", и Гешев ли да иска извинение от Панов ? Пет души професори по конституционно право излязоха по телевизията и казаха, че законът е спазен и всякакви "врътки" около избора са безсмислени и контрапродуктивни. Така, че президентът трябва да подпише указа за назначаването на Гешев, за да се сложи край на всички циркаджилъци !

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.