Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Проблемът е от месеци и е бил подценен от ръководството на ВиК. Още от началото на година е имало индикации, че ще бъде по-суха от обикновено и нивата на язовир "Студена" са били ниски". 

Това заяви тази сутрин в ефира на БНТ кметът на Перник Станислав Владимиров по повод безпрецедентната водна криза в града. Гражданите са изправени пред воден режим заради пресушаването на язовир "Студена" и заради многото аварии по водопреносната мрежа. 

Днес Владимиров беше категоричен, че виновни със сигурност има и че те трябва да си понесат последствията. 

"Основна вина е във ВиК дружеството", убеден е градоначалникът, който добави, че оттам не са предприели никакви действия за избягване на катастрофата. 

"Ако толерираме подобен тип поведение от чиновниците, ще го приемем като норма, а не трябва. Те трябва да си понесат последствията".

Станислав Владимиров обясни, че в момента съгласува с "най-високо ниво" как точно да бъде изграден водният режим в града. Кметът вече върна едно предложение, което трябваше да направи така, че вода да има само във времето между 16:00 и 22:00 часа.

"Аз не бягам от отговорност. Няма да оставя тази бомба да гръмне, защото отговорността накрая ще я нося аз, въпреки че нямам вина". 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.