"Проблемът е от месеци и е бил подценен от ръководството на ВиК. Още от началото на година е имало индикации, че ще бъде по-суха от обикновено и нивата на язовир "Студена" са били ниски". 

Това заяви тази сутрин в ефира на БНТ кметът на Перник Станислав Владимиров по повод безпрецедентната водна криза в града. Гражданите са изправени пред воден режим заради пресушаването на язовир "Студена" и заради многото аварии по водопреносната мрежа. 

Днес Владимиров беше категоричен, че виновни със сигурност има и че те трябва да си понесат последствията. 

"Основна вина е във ВиК дружеството", убеден е градоначалникът, който добави, че оттам не са предприели никакви действия за избягване на катастрофата. 

"Ако толерираме подобен тип поведение от чиновниците, ще го приемем като норма, а не трябва. Те трябва да си понесат последствията".

Станислав Владимиров обясни, че в момента съгласува с "най-високо ниво" как точно да бъде изграден водният режим в града. Кметът вече върна едно предложение, което трябваше да направи така, че вода да има само във времето между 16:00 и 22:00 часа.

"Аз не бягам от отговорност. Няма да оставя тази бомба да гръмне, защото отговорността накрая ще я нося аз, въпреки че нямам вина".