Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Местните избори стабилизираха политическата система, очертава се пълен мандат на ГЕРБ. Това заяви пред бТВ бившият премиер Иван Костов.

"Няма политическа алтернатива, не я различават избирателите. БСП не изглежда убедителна, незвисимо, че някаква стъпка е направена напред. Не се очертава политическа криза до края на мандата", коментира Костов.

Той обаче посочи, че изборите дават много сериозни сигнали, които трябва да бъдат отчетени. Костов коментира специално вота в София за общински съветници.

"Този вот е силно опозиционен", обясни Костов.

И изтъкна, че ако "Спаси София" е имала своя листа е щяла да вкара 8 общински съветници. Така тези, които са се обявили като опозиция на ГЕРБ, са щели да имат 32-ма общински съветници, а ГЕРБ ВМРО и "Атака"- 29.

"Гражданското общество трябва да разбере, че на политическия терен, срещу политическите партии, то не може да формира алтернатива. Политическата система е защитена от специален закон. Той не допуска НПО или движения да се съревновават на равна нога с партиите", изтъкна Костов.

Според него обаче твърденията, че на втори тур избирателите на "Демократична България" са гласували за Мая Манолова, са спекулации. Костов обясни, че на втория тур Йорданка Фандъкова е увеличила гласовете за себе си, докато Манолова е регистрирала спад.

"Това обвинение е политически обяснимо, но не почива на реалностите, на числата. Много социолози са спекуланти, откровени. Нито на екзитполове работят както трябва, нито техните прогнози са достоверни", каза Костов.

За пореден път той изтъкна, че вече не се занимава с политика.

Костов коментира темата с "Брекзит". Според него изборите ще бъдат спечелени от Борис Джонсън и той ще изведе Великобритания от ЕС със споразумение. Според Костов Великобритания е тръгнала към "Брекзит", за да елиминира националистите на Найджъл Фараж. Той изтъкна, че подобни на Фараж политици са силни в Италия, Франция, Германия. Според него идеята за "Европа на нациите" е много по-приемлива за европейските народи.

Според Костов изказването на Еманюел Макрон, че НАТО е в "мозъчна смърт" както и припомнянето в Сърбия на Първата световна война, когато Франция и Белград са съюзници, са много по-скандални изказвания от това за българските и украинските банди.

"Той прави това пред вратите ни. Трябва да се реагира на изказванията на Макрон. Този човек не може да бъде този лидер, който всички очакваме с надежда", смята Костов.

 

Коментари

 's picture

Иван Митев

За партия ГЕРБ

Най-лошата последица от прилагане на парите са щетите от дългови кризи. Сега ГЕРБ осъществява своята дейност при централна банка, която емитира пари без противодействие срещу щети. При наличие на фаталната грешка на централната банка, при всякакъв начин на работа на ГЕРБ е с нарастващи щети. При запазване на банковата грешка, колкото по-добре ГЕРБ работи за постигане на икономически растеж – толкова повече са нанесените щети. Тези щети подсигуряват провалът на министър-председателя Бойко Борисов. Колкото ГЕРБ повече време управляват, толкова нанесените от грешката на централната банка щети са повече и ГЕРБ е с по-голям провал. За успешна партийна дейност на ГЕРБ с устойчив обществен просперитет е необходимо централната банка да емитира пари с противодействие срещу щети. Сега много лица са съгласни със запазване на грешката на централната банка да емитира пари без противодействие срещу щети, а в същото време обвиняват управляващата партия ГЕРБ за нанесени щети от изпълнение на тяхното желание.
Yordan Bogdanov's picture
Yordan Bogdanov
jordani

П.Стоянов

Иване, кажи си ... Иване
 's picture

Petyo9

Респект!

Извисен много над злобните и завистливи хора пръскащи лъжи, плюнки и опорни точки. Макар от това което е направил за цяла България да се възползват и те самите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.